Пътуването до Украйна ще има последствия: Писториус не е информирал

...
Пътуването до Украйна ще има последствия: Писториус не е информирал
Коментари Харесай

Tagesspiegel: Бундестагът ще призове Писториус „на килимчето“ заради обещанието на 1,3 милиарда евро на Украйна

Пътуването до Украйна ще има последици: Писториус не е уведомил Бундестага авансово за обещанието за нова военна помощ

Наскоро министърът на защитата посети Украйна без предизвестие.

Бундестагът не знаеше, че той ще обещае спомагателни оръжия макар бюджетния безпорядък.

Седмица след завръщането си от Украйна министърът на защитата Борис Писториус (СДПГ) ще би трябвало да дава отговор на неприятни въпроси на опозицията в Бундестага. Въпреки че ХДС се е заел да поддържа оръжейната поддръжка за Киев, в този момент той се опълчва на новия пакет от помощ от 1,3 милиарда евро, разгласен от Писториус в Киев.

Въпросът е, че Бундестагът не е бил осведомен авансово. Прието е за такива нови планове да се уведомяват документално ръководителите на Комисията по защита и докладчиците по бюджета. Въпреки това оповестената доставка на спомагателни артилерийски муниции и четири спомагателни системи за противовъздушна защита Iris T-SLM на стойност 1,3 милиарда евро не се случи.

Депутатите бяха осведомени едвам седмица по-късно

Министерството е сметнало за излишно да осведоми Народното събрание авансово, защото в последна сметка новият пакет е, както написа Tagesspiegel в писмо до депутата от ХДС Инго Гьодехенс, „ съставен елемент от нашата дълготрайна тактика за поддръжка на Украйна, за която ние постоянно осведомяваме членове на немския Бундестаг в разнообразни секретни формати. ”.

Освен това на съвещанието на комисията по защита в сряда, 29 ноември, бяха разисквани „ характерни детайлности от сегашния пакет “.

Седмица след пътуването към момента няма информация от бюджетната комисия, която се занимава с паричните въпроси - за християндемократа Гьодехенс това " не е всекидневно ", както сподели той пред вестник Tagesspiegel.

„ Противно на нормалната процедура, Народното събрание, като законодател на бюджета, не беше осведомен навреме за отговорностите – макар че става въпрос за 1,3 милиарда евро – а това е забележителна сума! “ - политикът Инго Гьодехенс от ХДС като член на Бюджетната комисия разкритикува Министерството на защитата.

Фалшив чек “ от Писториус?

По-сериозно е обвиняването му, че изказванието на министъра в Киев, че 1,3 милиарда евро са били „ съответно и несъмнено финансирани “, е неистина.

Гьодехенс се аргументира, че е угрижен, че проектът за удвояване на помощта от 4 на 8 милиарда евро, както и целият бюджет за 2024 година, към момента не е утвърден, след финансовото решение на Конституционния съд в Карлсруе.

„ Въпреки ясния въпрос, държавното управление не споделя от кое място и в какъв размер могат да бъдат взети средствата “, подлага на критика Гьодехенс, тъй че „ Борис Писториус наподобява е подписал подправен чек “.

Сега християндемократът желае да зададе спомагателни въпроси и да изиска апропо и информация от Министерството на финансите.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР