Пътуването до желани далечни дестинации невинаги е лесно и евтино,

...
Пътуването до желани далечни дестинации невинаги е лесно и евтино,
Коментари Харесай

Знаете ли какво е Skiplagging? Трик за евтино пътуване, който ядоса авиокомпаниите

Пътуването до мечтани далечни дестинации не всеки път е елементарно и на ниска цена, само че в обществените мрежи се роди нов трик, с който от ден на ден пътуващи икономисват разноски, като просто „ пропуснат престоя “.

Стратегията е известна с термина „ skiplagging “ (бел. ред – превод от британски – пропусни престоя) и работи по следния метод: пасажерите резервират самолетен билет за дълъг полет с прехвърляне. Градът на междинното кацане обаче в действителност е плануваната от тях дестинация и след това те се отхвърлят от остатъка от планувания курс на пътешестване.

Основната причина от ден на ден хора да ползват тази хитрост е, че е доста по-изгодно да резервираш полет с прехвърляне, в сравнение с пряк подобен.

Британският вестник Independent дава образец с пряк полет от Ню Йорк до Орландо. Неговата цена е към 250 $, само че доста по-изгодно е, в случай че се резервира пътешестване от Ню Йорк до Далас с междинно кацане в Орландо – по този начин цената пада до 130 $. И по този начин, когато пасажерът дойде в Орландо, той просто ще остане там.

Всъщност, трендът придобива все по-голяма известност и даже към този момент се предлага като туристическа услуга. Специален уебсайт, отдаден на така наречен skiplagging, дава предложения на своите клиенти за „ пропуски в ценообразуването на самолетните билети “ и им оказва помощ да спестят.

Подобни оферти обаче се отнасят за съответни дестинации и изискват извънредно огромна подготовка и изследване. Въпреки че тази тактика наподобява от огромна изгода за финансите на пътуващите, самолетните компании я ненавиждат и въобще не са удовлетворени.

В меморандум до чиновниците си от януари 2021 година самолетната компания American Airlines разгласи, че се бори с тази процедура и вкарва нови принадлежности, с които да алармира на организациите за евентуални резервации вид skiplagging.

Винаги сме били срещу този вид практики за резервации “, споделя тогава компанията.

В историята на Lufthansa има случай, при който компанията съди пасажер, който не се е качил на последния стадий от пътуването си. Използвайки тактиката за skiplagging, пасажерът си купил двупосочен билет за бизнес класа от Осло през Франкфурт до Сиатъл за към 600 английски паунда, само че по този начин и не доближава крайната си точка.

Немската самолетна компания твърди, че в този случай пътуването е трябвало да коства на клиента 2769 английски паунда и изиска от него да заплати разликата сред тази цена и платения от него билет. Съдебното дело обаче беше решено в интерес на пасажера.

Макар че хакът наподобява като елементарен метод за по-бюджетно пътешестване, той крие доста опасности, защото през последните години самолетните компании са лимитирали тази процедура. NerdWallet оповестява, че пътуващите по този метод могат да бъдат изправени пред последици, като да вземем за пример да изгубят точки за лоялни клиенти или да бъдат накарани да платят последния стадий от пътуването си.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР