“Пътуване до Родос за почивка в момента е ужасна идея“.

...
“Пътуване до Родос за почивка в момента е ужасна идея“.
Коментари Харесай

"Да летите до там, е ужасна идея": Пилот предупреждавал туристи за Родос

“Пътуване до Родос за отмора сега е ужасна концепция “. Това казвал водач на туристите минути преди полетът им да излети от Англия. Осем от пасажерите решили да слязат от борда, измежду тях било и младо момче, обляно в сълзи.

Снимки: Ройтерс

„ Що се отнася до мен - този полет се извършва по неотложност. Обратните полети към този момент се ръководят от военните. Ако желаете да слезете от самолета, можете да го извършите “, споделил водачът.

Премиерът Кириакос Мицотакис съпостави обстановката с пожарите в цялата страна с война

Ситуацията е разказана от журналистка на BBC Wales, която също била на борда, с цел да стигне до Родос и да предава онлайн на уелски език.

Пожарите в Родос провокираха „ най-голямата евакуация “ в гръцката история. Остров Крит също е изложен на „ извънреден риск “ от вилнеещи горски пожари, а 2500 души към този момент са евакуирани от Корфу, на който също има десетки огнища. Авиокомпаниите Jet2 и Tui анулираха всички полети до Родос до петък - 28 юли.

Летните почивки на десетки хиляди британци бяха анулирани, защото хотелите в разрушения от пожар Родос може да останат затворени най-малко през идващите няколко седмици.

Горят островите Родос, Корфу и Евбея

Туроператорите възнамеряват отменяне на още хиляди резервации.

Около 20 000 души трябваше да изоставен домовете си и хотелите в Родос през уикенда, защото пъкълът, почнал преди седмица, се популяризира и доближи крайбрежните курорти на зеления на югоизток на острова.  

Местни хора напущат домовете си и отиват да нощуват на плажовете, тъй като се опасяват да не изгорят в пламъци измежду стените на къщите си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР