“Пътуване до Родос за почивка в момента е ужасна идея“.

...
“Пътуване до Родос за почивка в момента е ужасна идея“.
Коментари Харесай

"Да летите до там, е ужасна идея": Пилот предупреждавал туристи за Родос

“Пътуване до Родос за отмора сега е ужасна концепция “. Това казвал водач на туристите минути преди полетът им да излети от Англия. Осем от пасажерите решили да слязат от борда, измежду тях било и младо момче, обляно в сълзи.

Снимки: Ройтерс

„ Що се отнася до мен - този полет се извършва по неотложност. Обратните полети към този момент се ръководят от военните. Ако желаете да слезете от самолета, можете да го извършите “, споделил водачът.

Ситуацията е разказана от журналистка на BBC Wales, която също била на борда, с цел да стигне до Родос и да предава онлайн на уелски език.

Пожарите в Родос провокираха „ най-голямата евакуация “ в гръцката история. Остров Крит също е изложен на „ извънреден риск “ от вилнеещи горски пожари, а 2500 души към този момент са евакуирани от Корфу, на който също има десетки огнища. Авиокомпаниите Jet2 и Tui анулираха всички полети до Родос до петък - 28 юли.

Летните почивки на десетки хиляди британци бяха анулирани, защото хотелите в разрушения от пожар Родос може да останат затворени най-малко през идващите няколко седмици.

Туроператорите възнамеряват отменяне на още хиляди резервации.

Около 20 000 души трябваше да изоставен домовете си и хотелите в Родос през уикенда, защото пъкълът, почнал преди седмица, се популяризира и доближи крайбрежните курорти на зеления на югоизток на острова.  

Местни хора напущат домовете си и отиват да нощуват на плажовете, тъй като се опасяват да не изгорят в пламъци измежду стените на къщите си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР