Пътувалите с въздушен транспорт продължават да нарастват и да се

...
Пътувалите с въздушен транспорт продължават да нарастват и да се
Коментари Харесай

Броят на пътувалите през “Летище София” остават под нивата отпреди Covid

Пътувалите с въздушен превоз не престават да нарастват и да се приближават до равнищата от преди пандемията, само че и този месец остават под тях. Общо 612 485 са пасажерите минали през „ Летище София “ през май тази година, означават от компанията. Данните на аеропорта сочат, че това са съвсем 4 % по-малко по отношение на май 2019 г.

През петия месец на годината до морските ни градове са летели 19 702 пасажери, което пък е спад с към 15 на 100 спрямо цифрите от преди Covid-19. Но, дружно с това, данните демонстрират растеж от 40 % на избралите да летят с интернационалните чартърни полети или 29 827 пасажери.

През месец май са осъществени общо 5279 излитания и кацания на „ Летище София “, като това са единствено към 3 на 100 по-малко по отношение на същия месец на 2019 година.

От аеропорта оповестяват и за продължаващ спад при товарните и пощенски колета. През май на „ Летище София “ са обработени общо 1621 тона, което е 15 % по-малко по отношение на равнищата преди пандемията.

„ СОФ Кънект “ – операторът на „ Летище София “, разгласи проектите си за ускорено вложение в столичното летище до края 2025 година. Повече от 50 млн. лева годишно ще бъдат влагани в развиването на летището в идващите три години. Така ще се реализира нарастване от 60 млн. лева, или 2/3 повече по отношение на заложеното в концесионния контракт.

„ Инвестираме в бъдещето на България. Така общо за целия период на концесията вложенията в развиването на българското летище ще надвишат 1.2 милиарда лв.. Работим интензивно и по възстановяване на въздушната съгласуваност на града и страната – повече дестинации от „ Летище София “ значат основаване на нови бизнеси и още работни места, а също и разпространение на страната в интернационален мащаб “, съобщи Хесус Кабайеро – изпълнителен шеф на „ Летище София “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР