Пациентите със захарен диабет трябва да бъдат ваксинирани, защото са

...
Пациентите със захарен диабет трябва да бъдат ваксинирани, защото са
Коментари Харесай

Д-р Явор Асьов: Пациентите със захарен диабет трябва да бъдат ваксинирани

Пациентите със захарен диабет би трябвало да бъдат имунизирани, тъй като са от 2 до 4 пъти по-уязвими от тежко протичане и влизане в болница. Антителата нямат значително значение за предсказание на имунния отговор и за протичането на заболяването. Това сподели за Bulgaria ON AIR ендокринологът доктор Явор Асьов.

" Омикрон даже при диабетиците протича относително по-леко, те по-рядко влизат в болница. Оказа се, че пациентите, постъпили в болница, са по-скоро с случайно открит Омикрон, т.е. постъпили по различен мотив. Последиците са справедливи и субективни, много постоянно след болестта пациентите имат интервал на утежняване на контрола на заболяването, тъй като се тормозят да излязат и не посещават лечебни заведения. Най-важен е контролът на кръвната захар и да не отсрочват визитата при проследяващия ги ендокринолог. Основният проблем за достъпа до лечебни заведения на хората страдащи от диабет, беше напълно първоначално. Това беше интервал, в който кабинетите внезапно се изпразниха и беше понижен контролът на страдащите от захарен диабет, само че в този момент сега нещата се върнаха назад към естественото. Стресът е една необятна тематика, той основава проблеми, когато е декомпенсиран и може да докара до болест. Един лек стрес, сдържан, дори би могъл да бъде потребен. Има пряк механизъм, по който стресът може да повиши кръвната захар. Същевременно стресът води до избрани душевен болести, които също по една или друга причина могат да влошат заболяването ", добави още доктор Явор Асьов.

" Ковид-19 възпалява щитовидната жлеза. Най-често срещаните болести са йоддефицитните болести, след тях следват по този начин наречените възли на щитовидната жлеза ", сподели доктор Асьов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР