Пациентите с ще се увеличат идния месец, такива са поне

...
Пациентите с ще се увеличат идния месец, такива са поне
Коментари Харесай

Проф. Борис Бобов очаква по 2 000 заразени с COVID-19 в средата на ноември

" Пациентите с ще се усилят идния месец , такива са най-малко моите персонални прогнози. Според мен, най-малко с към 30 – 30% % повече ще са те. Това прави над 2000 души дневно . Статистиката сочи, че 10-12% от тях ще имат потребност от здравна помощ. Ние би трябвало да сме подготвени за това. Заради това моята концепция е да разкрием спомагателни кревати при потребност, и по тази причина вършим организация сега. Проблемът обаче не са леглата, а експертите. " Това сподели пред btv проф. Борис Бобов – новият шеф на Александровска болница.
" Към момента сме на максимума (бел.ред. на медицински експерти ), тъй като имаме благоприятни условия за сътрудници, които да работят с новото поделение, което би се разкрило. В този случай обаче ще страдат другите пациенти с други болести. Те не би трябвало да бъдат изоставяни. Колегите към този момент отхвърлят даже и множеството пари - тези, които от година се занимават с ковид, имат потребност към този момент от отмора. Имаме потребност и от доброволци, раззбира се. Медицинските сестри също са доста малко. ", сподели той.
 Не е ясно по какъв начин зам.-кмет на Русе отново е болен от ковид Не е ясно по какъв начин зам.-кмет на Русе отново е болен от ковид
Не единствено зам.-кметът на Русе Енчо Енчев, само че и ръководителят на локалния общински съвет Иво Пазарджиев са признати в Белодробната болница в...
Има концепция практиките на доктор стажантите , които се включат в covid отделения да се зачитат, само че това е по-далечна вероятност, акцентира професорът.
Александровска болничното заведение е една от 13-те в София-град, която приема пациенти с ковид. В момента в нея има 15 пациента са с COVID-19. От тях 5 са интензивни, 2 интубирани, регистрира той. Ако продължи наклонността ще се усилят и леглата в болничното заведение, безапелационен беше проф. Бобов.
" Нямаме право да откажем на пациент с COVID-19 . Само в изключителни случаи, когато разкритите кревати са запълнени. Имали сме случай на пациент, който идва без да е известено РЗИ. Има 13 лечебни заведения на територията на София – град, които одобряват пациенти с ковид, а лечебните заведения другояче са надалеч повече. От 90 лечебни заведения единствено 13 да одобряват covidпациенти, някакси не е разумно, разяснява той. „ Вчера се взе решение, че всички останали държавни, общински и частни лечебни заведения в София също да разкрият кревати. “, безапелационен беше проф. Бобов.
" Имаме проблем от нощес, защото леглата са претъпкани до последното, пациент с COVID-19 престоява в Спешното . Това обаче след себе си води неудачи за всички, търсещи незабавния център. Той сега е в Спешното поделение, допускам,ч е в границите на 1 -2 часа, ще намерим позволение. Медицинският личен състав в отделението е оборудван за среща с ковид, за тях заплаха няма, има заплаха за останалите жители, които търсят помощ. ", изясни професорът.
 Поредни върхове: 1 472 инфектирани с ковид и 29 умряли за денонощие в България Поредни върхове: 1 472 инфектирани с ковид и 29 умряли за денонощие в България
Броят на новите случаи на ковид означи следващ връх като безусловно число. За 21 октомври откритите случаи са 1 472, с цели 13...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР