Пациентите с онкологични заболявания категорично подлежат на ваксинация като по

...
Пациентите с онкологични заболявания категорично подлежат на ваксинация като по
Коментари Харесай

Стефан Константинов: Онкоболните категорично да се ваксинират

Пациентите с онкологични болести изрично подлежат на имунизация като по този въпрос към този момент съществуват задоволително научни доказателства от целия свят. Това съобщи в " Денят стартира " изпълнителният шеф на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология доктор Стефан Константинов.

По думите му, макар неприятната си конструция и насъбраните проблеми, здравната система у нас се оправя относително добре с пандемията.

Големият неуспех, съгласно доктор Константинов, е на равнище общество и страна, тъй като от време на време се съревноваваме с разрастващи се страни по смъртност в света, а най-големият ни приоритет - децата не са на учебно заведение.

Според Стефан Константинов сме имали опция да се подготвим по-добре за битката с вируса, само че не сме го създали. Като аргументи за това той регистрира обстоятелството, че се намираме в година на избори и всички политици са доста деликатни в дейностите си. В медийното пространство пък е позволено говорене против науката и имунизациите, което съгласно Константинов, не е обосновано.

" За момента - това, което хората могат да създадат сами за себе си в това властово, да го кажем, безвремие или подготовка за бъдещи неща - е да отидат и да се имунизират. И да си носят и маските, тъй като със слагането на имунизацията незабавно не се построява имунитет, а би трябвало и време. " - прикани Стефан Константинов.

93% от лекарите в Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология в София са имунизирани още преди въвеждането на зеления документ. За целия болничен личен състав делът на ваксинираните е 76%.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР