Пациентите с множествена склероза (МС), които се придържат към средиземноморска

...
Пациентите с множествена склероза (МС), които се придържат към средиземноморска
Коментари Харесай

Средиземноморската диета понижава риска от проблеми с паметта при пациенти с множествена склероза

Пациентите с множествена склероза (МС), които се придържат към средиземноморска диета, са изложени на по-нисък риск от проблеми с паметта и мисленето спрямо пациентите на различен хранителен режим, откри проучване, представено от " МедикълЕкспрес ", написа Българска телеграфна агенция.

Резултатите от него ще бъдат показани на 75-ата годишна среща на Американската академия по неврология, която ще се организира в Бостън и онлайн от 22 до 27 април 2023 година

Средиземноморската диета включва огромни количества плодове, зеленчуци, риба и здравословни мазнини като зехтин и по-малък банкет на млечни артикули, меса и наситени мастни киселини.

" Вълнуващо е, че евентуално ще сме в положение да помогнем на хората, които живеят с Министерски съвет, да поддържат по-добре когнитивните си функционалности посредством средиземноморския режим на хранене ", сподели ръководителят на проучването Илана Кац Санд от учебното заведение по медицина Икан към " Маунт Синай " в Ню Йорк.

Когнитивните усложнения са присъщи при Министерски съвет и постоянно се утежняват с течение на времето, даже и при лекуване, означи доктор Кац Санд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР