Пациентите на в УМБАЛ-Пловдив“ вече се лекуват в комфортна обстановка,

...
Пациентите на в УМБАЛ-Пловдив“ вече се лекуват в комфортна обстановка,
Коментари Харесай

Хемодиализата в УМБАЛ-Пловдив разполага с най-модерните апарати

Пациентите на в „ УМБАЛ-Пловдив “ към този момент се лекуват в удобна конюнктура, откакто отделението бе преместено на 7-я етаж в лечебното заведение, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

Закупени са 6 от най-модерните апарати за диализа, които ползват най-съвременния способ на лекуване – посредством онлайн хемодиафилтрация. Той е подобаващ за заболели в терминален етап на бъбречна непълнота, тъй като е непосредствен до физиологичната функционалност на бъбреците, изясни началникът на Отделението по диализно лекуване доктор Павлина Паунова.
 Замениха сполучливо пикочния мехур на 650-я пациент в УМБАЛ-Пловдив Замениха сполучливо пикочния мехур на 650-я пациент в " УМБАЛ-Пловдив "
В клиниката по урология в „ УМБАЛ-Пловдив " към този момент е направено 650-то заменяне на пикочен мехур на пациент след коренно отстранява...

При хемодиафилтрацията диализаторът е с по-сложно направена мембрана, където с изключение на дифузия се реализира и пречистване на молекули със междинна и дребна молекулна маса до 66 000 далтона. Това става с помощта на дребни пори в мембраната и се реализира посредством конвекция. Освен това тези диализатори имат и свойството „ химическа и физическа адсорбция ” и могат да гълтам по повърхността си разнообразни субстанции. Апаратурата разрешава да се отделят междинните молекули, които се смятат за уремичен токсин.

Всяка машина има екран, на която лекарите непрекъснато наблюдават положението на пациента. Освен това е снабдена с самостоятелна сигнална апаратура и болният може да търси медиците при потребност. Със старите апарати процедурата продължаваше 4 часа, а с новите времето е кратко с към 30%, означи доктор Паунова.

Очистването на кръвта е в доста по-висока степен, в сравнение с при досегашната техника, заради което пациентите се усещат доста по-добре и споделят, че имат доста сила, изясни доктор Паунова. Методът се приема чудесно от болните, тъй като освен усъвършенства качеството им на живот, само че и го удължава. При тях се регистрира нормализиране на липидните индикатори, изключително на триглицеридите, както и възстановяване на калциево-фосфорнато положение.

Хемодиафилтрация в Южна България се прави единствено в „ УМБАЛ-Пловдив “ и на още едно място – в частна болница в Бургас. Предстои закупуването на още 6 машини от същия вид през есента и след монтирането им Отделението по диализно лекуване в някогашната Окръжна болница.
 Дарение: Неонатологията на УМБАЛ-Пловдив получи висок клас кувьоз Дарение: Неонатологията на УМБАЛ-Пловдив получи висок клас кувьоз
Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ " Пловдив " от дарителска акция на Фондация " Нашите недоносени деца " и...

Разкрито е през 1985 година и е едно от най-старите в страната, има богати обичаи в лекуването на хронична бъбречна непълнота, уточни началникът доктор Павлина Паунова. Тя напомни, че до момента отделението се обитава в стаи на ДКЦ-то.

„ Условията бяха търпими, само че са надалеч от актуалните европейски показа, а нашите заболели, според от положението си, ни посещават 2 или 3 пъти в седмицата. Благодарение на изпълнителния шеф на „ УМБАЛ-Пловдив “ доктор Динчо Генев отделението бе пребазирано и към този момент е ситуирано на 7-я етаж в бранш В, където бе изработен повсеместен ремонт и бе инсталирано ново обзавеждане “, сподели доктор Паунова. В пространствата за диализа са сложени и големи плоски тв приемници, с цел да не скучаят пациентите, до момента в който организират лечението си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР