Пациентите да спрат да искат електронни направления по телефона. Това

...
Пациентите да спрат да искат електронни направления по телефона. Това
Коментари Харесай

Личен лекар призова пациентите да спрат да искат е-направления по телефона

Пациентите да спрат да желаят електронни посоки по телефона. Това прикани общопрактикуващият доктор доктор Мирослав Спасов.

„ Хората би трябвало да се научат по какъв начин се отива при доктор. Желателно е пациентът да си запише час. Така взаимно си ценим времето. Трябва да пристигна индивидът, който ще употребява здравната услуга, а не негов другар, родственик, както постоянно става. Може да сте решили, че имате потребност от направление за кожен лекар. Като дойдете, ще ви прегледаме и може да се окаже, че сте за различен експерт. Хиляди болести имат разнообразни клинични прояви. Имахме е куриозни случай. Родител пристигна и изиска направление за ортопед, тъй като детето му си е счупило крайници. Като попитах кой крайник, той не съумя да ми отговори ”, изясни експертът.

От години Националното съдружие на общопрактикуващите лекари повдига въпроса да се създаде единна здравна система, тъй че без значение коя политическа мощ е на власт, хората да бъдат спокойни за своите здравни услуги, разясни лекарят.

Относно грипната зараза, лекарят разясни, че сега се намираме в плато. Тази година затруднения от грипа се срещат по-често при децата, разяснява още докторът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР