Пациентите да могат да се преглеждат при всеки общопрактикуващ лекар,

...
Пациентите да могат да се преглеждат при всеки общопрактикуващ лекар,
Коментари Харесай

Искат при отсъствие на личния лекар - всеки колега да има право да преглежда пациентите му

Пациентите да могат да се преглеждат при всеки общопрактикуващ доктор, когато техният отсъства по болест или е в отпуск. Това оферират от Сдружението на общопрактикуващите лекари като опция, която да залегне в подготвяния анекс на Националния рамков контракт за тази година.

Според ръководителя на Сдружението доктор Любомир Киров предлагането не е ново.

" Миналата година още веднъж поставихме концепцията за разискване. Има открит ред, по който всеки от нас показва заместител. Ние предлагаме еластичен вид, черпим опит от времето на Коронавирус пандемията. За да е по-удобно на пациентите, в интервали на неявяване на лекаря им, те да могат, при нужда да потърсят най-близко работещия доктор ", сподели Киров.

От Сдружението на общопрактикуващите лекари желаят измененията да залегнат в подготвяния анекс на Националния рамков контракт.

Той посочи, че е извънредно време лекарите да имат достъп до електронните здравни досиета на пациентите.

" За хората с хронични болести се предлага да употребяват служебна рецепта за до 30 дни ", сподели още Киров пред Нова телевизия. И добави, че няма страна в Европа с толкоз богат набор от проучвания, които се вършат по време на профилактичен обзор и прикани жителите да се възползват от тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР