Пациенти въстанаха срещу условията в пловдивска болница. Снимки, направени от

...
Пациенти въстанаха срещу условията в пловдивска болница. Снимки, направени от
Коментари Харесай

В пловдивска болница има такса от 6 лв. за стол, на който може да нощува придружител

Пациенти въстанаха против изискванията в пловдивска болница. Снимки, направени от Дафина Филипова демонстрират в какви условия се лекуват болните в клиниката по неврохирургия към Университетска МБАЛ "Свети Георги " „ Свети Георги” в Пловдив. Нейният татко е пациент там.

На неговото шкафче е било оставено шише с наставление да се приема три пъти дневно. Човекът е с инсулт и епилепсия и частична загуба на краткотрайната памет. Той пресмята, че би трябвало да пие по 11 хапчета дневно. Дафина и нейната майка изясняват обстановката на сестрите и се схващат те да му дават медикаментите в избраните часове.

„ Най-възмутена съм от отношението и непрофесионализма на санитарите и на медицинските сестри. Безкрайно съм удовлетворена от лекарите, които одобриха татко ми. Искрено съм им признателна, само че последващото лекуване също е важно”, разяснява пред Нова телевизия Филипова.

По думите на Дафина Филипова на идващия ден татко й е бил добре, само че по-късно схващат, че през целия ден не са му давани медикаменти.

„ Задължително медикаментите би трябвало да се дават от сестра. Ще има санкции в случай че се окаже, че в действителност това шише е било оставено там”, разяснява проф. Желязков.

Относно неприятните хигиенични условия и таксата от 6лв. за стол, на който може да нощува компаньон, Желязков съобщи: „ За хигиената си има специфични наставления. Мисля, че хигиената се поддържа доста добре. Това което се вижда са остарели столове и мебели. Леглото е от 1987г. Много от нещата са остарели и са от времето, когато сме влезнали в тази болница. Това, че има малко плесен по стените е след ремонт на покрива на болничното заведение. Сега чакаме ремонт на стаите. Поетапно ще подменяме обзавеждането, само че няма да е такова, каквото чакат хората. Болницата няма пари. Таксата за нощувка на стол не я дефинираме ние”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР