Пациенти, които са прекарали миокардит в миналото, могат да се

...
Пациенти, които са прекарали миокардит в миналото, могат да се
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer/BioNTech е безопасна след прекаран миокардит

Пациенти, които са прекарали миокардит в предишното, могат да се имунизират умерено с иРНК имунизацията против COVID-19 на Pfizer/BioNTech, без да се притесняват от наново сърдечно инфектиране, сочат резултатите от изследване, осъществено в Hospices Civils de Lyon, Франция. То е докладвано на европейската среща по незабавна кардиология на ESC Acute CardioVascular Care 2022, оповестиха от Европейското кардиологично сдружение.

Миокардитът е постоянно затруднение на Коронавирус и други вирусни инфекции и е необичаен непряк резултат, обвързван с някои ваксини против COVID-19, който визира най-вече млади мъже.

Екип от болничното заведение в Лион, управителен от доктор Ияд Абу Салех, е следил 55 души, които са се възстановили от миокардит през последните пет години и по-късно са били имунизирани с иРНК имунизацията на Pfizer/BioNTech. Нито един от тях не е прекарал още един епизод на миокардит, безапелационни са откривателите.

От следените 55 души 43-ма са получили и двете дози от имунизацията, а 12 – единствено първа доза. Почти всички са получили имунизацията Pfizer/BioNTech, тъй че констатациите може да не се отнасят за други ваксини, прецизираха откривателите.

Въпреки това съгласно тях резултатите дават успокояваща информация, която може да насърчи пациентите с анамнеза за миокардит да се имунизират против SARS-CoV-2.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР