Пациенти излизат на мощен протест пред "Пирогов" този петък и

...
Пациенти излизат на мощен протест пред "Пирогов" този петък и
Коментари Харесай

Масов протест на пациенти на Пирогов срещу министър Стойчо Кацаров

Пациенти излизат на мощен митинг пред "Пирогов " този петък и се провеждат в обществените мрежи, с цел да защитят медиците и целия личен състав на най-голямата незабавна болница в България от офанзивите на Румен Радев и хората му, написа ПИК.
Те са нарекли митинга "Фантомите на Пирогов " като отговор на изказванията на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, който стартира инспекции против лечебното заведение с претекста, че бил чул, че имало пациенти фантоми.
ПИК разкри още преди три седмици, че проверяващите на Кацаров нахлуват в най-натовареното коронавирус поделение и пречат на работата на ръководителя му доцент Петър Атанасов. Същият, който единствено преди няколко месеца избавя живота на самия Кацаров, който е пациент в това поделение!
Въпреки това здравния министър на Радев пробва точно през отделението, понесло най-вече тежестта на пандемията, да нападна болничното заведение и лекарите, а инспекциите му досега по този начин и не са открили нарушавания. Пациентите на клиниката с в потрес от дейностите му и дружно с други излекувани в "Пирогов " се събират на всеобщ митинг.
"На 25 юни от 18 часа ще подкрепим доцент Петър Атанасов и целия медицински състав от аморалното отношение по отношение на героизма им от страна на новия длъжностен министър, което е неприемливо. Къде бяха те, когато пациентите не можеха да дишат? В петък всички живи пациенти ще покажем, че не сме фантоми. Живи сме, лекувани сме от доцент Атанасов и сме признателни на него и останалите медици за това ", написа в обявата, която изяснява аргументите за митинга в обществените мрежи.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР