Пациенти излизат на мощен протест пред "Пирогов" този петък и

Пациенти излизат на мощен протест пред "Пирогов" този петък и ...

Масов протест на пациенти на Пирогов срещу министър Стойчо Кацаров


Пациенти излизат на мощен протест пред "Пирогов" този петък и се организират в социалните мрежи, за да защитят медиците и целия персонал на най-голямата спешна болница в България от атаките на Румен Радев и хората му, пише ПИК.
Те са нарекли митинга "Фантомите на Пирогов" като отговор на твърденията на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, който започна проверки срещу лечебното заведение с мотива, че бил чул, че имало пациенти фантоми.
ПИК разкри още преди три седмици, че проверяващите на Кацаров нахлуват в най-натовареното ковид отделение и пречат на работата на ръководителя му доц. Петър Атанасов. Същият, който само преди няколко месеца спасява живота на самия Кацаров, който е пациент в това отделение!
Въпреки това здравния министър на Радев опитва именно през отделението, понесло най-много тежестта на пандемията, да атакува болницата и лекарите, а проверките му до момента така и не са установили нарушения. Пациентите на клиниката с в шок от действията му и заедно с други излекувани в "Пирогов" се събират на масов протест.
"На 25 юни от 18 часа ще подкрепим доц. Петър Атанасов и целия медицински състав от неморалното отношение спрямо героизма им от страна на новия служебен министър, което е недопустимо. Къде бяха те, когато пациентите не можеха да дишат? В петък всички живи пациенти ще покажем, че не сме фантоми. Живи сме, лекувани сме от доц. Атанасов и сме благодарни на него и останалите медици за това", пише в публикацията, която обяснява причините за протеста в социалните мрежи.


Източник: skandal.bg