Пациент се оплака от грубо отношение на д-р Георги Славов,

...
Пациент се оплака от грубо отношение на д-р Георги Славов,
Коментари Харесай

Лекар в спешeн център преглежда с 1,9 промила алкохол

Пациент се оплака от жестоко отношение на доктор Георги Славов, завеждащ “Гръдна хирургия ” в МБАЛ “Света Анна ” във Варна.

Пиян доктор от незабавния център преглежда жена ми, призната по неотложност в МБАЛ “Света Анна ” с кървене от гърдата, описа за “24 часа ” Дамян Стоянов от Варна.

Когато 51-годишната Радостина Стоянова, която се бори с раково заболяване, получава кървене в неделя след 17 ч, брачният партньор ѝ се обажда на тел. 112, откъдето е ориентиран към Спешния център в града.

Казаха ми да тампонирам раната, след което да заведа жена ми в болничното заведение, което направих. Междувременно тя припадна в ръцете ми. Когато пристигнахме в незабавния кабинет, към 17,30 ч ни посрещна доктор Славов. Още с влизането ми направи усещане грубото му отношение към нас, жена ми не можеше да приказва, настоях аз да обясня случилото се, само че той не ме слушаше, задаваше несъответстващи въпроси, а когато стана от стола - залитна, споделя пред " 24 часа " Дамян Стоянов.

Тогава ядосаният брачен партньор се обажда на тел. 112, откъдето го свързват с полицията и пращат екип на място. При инспекцията дрегерът регистрира 1,9 промила алкохол, до кръвна проба не се стига. Впоследствие дамата е призната в отделението, към този момент е оперирана и се усеща добре.

“Обръщам се към медията ви, с цел да предпазя да не пострада някой различен. Не е обикновено да ни лекуват пияни лекари ”, сподели още Стоянов.

От управлението на МБАЛ “Света Анна " Варна осведомиха, че неотложно е разпоредена и осъществена вътрешна инспекция по случая.

“Установено е нарушаване на трудовата дисциплинираност, за което ще бъде наложено съответно административно наказване. Установено е също, че няма отклоняване във времето и реакцията на екипа или нарушаване на медицинския протокол спрямо пациентката, тя към този момент е оперирана и е в положително положение ”, се споделя в формалния отговор на лечебното заведение.

Медията ни научи, че доктор Славов досега е с безупречна известност, само че скоро е претърпял огромна персонална загуба в фамилията си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР