Пациент с коронавирус в тежко състояние е бил инжектиран с

...
Пациент с коронавирус в тежко състояние е бил инжектиран с
Коментари Харесай

Опитват лечение с кръвна плазма при пациент с COVID-19 във ВМА

Пациент с ковид в тежко положение е бил инжектиран с кръвна плазма. Лечението се опитва за първи път у нас. Това заяви началникът на ВМА и началник на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски на постоянния утринен брифинг.
Щабът най-сетне сподели публично какъв е моментният коефициент на заразяване с ковид
Вчера във Военномедицинска академия е направено набиране на плазма от доброволци с антитела и вливане на първия болен от ковид с кръвна плазма в България.
Към тази заран болният е афебрилен и в положително положение, добави той и добави, че процедурата е единствено на 10 часа и е рано да се каже на какво се дължи подобрението му.
" Това е първото такова преливане на плазма, единствено центровете по кръвопреливане могат да вършат тази сепарация на плазмата. ВМА е единственото лечебно заведение, което има лична кръвна банка заради това, че е стратегически обект, а кръвната банка е доста определяща за размера на активност. Така че се възползвахме от това предимство, с цел да може да удовлетворим настояването на голям брой излекувани доброволци с потвърдени антитела, тъй като не всички имат антитела…Вчера бе прелята прясна плазма, не замразена, което съгласно нас носи прерогативи. Това е първото преливане и не може още да се оповестят резултати – пациентът е афебрилен – няма температура и се усеща добре. За по-далечни резултати може да приказваме идващите дни "., сподели проф. д-р- Венцислав Мутафчийски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР