Пациент, лекуван от коронавирус в общинската болница Св. Мина в

...
Пациент, лекуван от коронавирус в общинската болница Св. Мина в
Коментари Харесай

Пациент от COVID отделение в Пловдив с шокиращи разкрития

Пациент, лекуван от ковид в общинската болница " Св. Мина " в Пловдив, алармира в предаването на Българска национална телевизия " България в 60 минути " за неналичието на задоволително кислородни апарати. Здравното заведение от няколко седмици работи напълно като Коронавирус болница, само че към момента продължава нейното дооборудване, признаха от управлението.

" Предпоследният ден, преди да бъда изписан, бях изместен в друга стая, с цел да може различен човек, който има потребност, да пристигна на моето място. Около мен имаше постоянно хора, които пуфтяха, не можеха да дишат ", спомня си Павлов. От община Пловдив към този момент са изпратили писмо до Министерски съвет с искане за разпределяне на средства за закупуване на спомагателна здравна инсталация.

" Почти всички, които сме с COVID-19, имахме зной. Аз имах огромното благополучие най-малко да бъда в стая с два апарата. В другите стаи липсваха, или липсваха част от съставния елемент, с цел да се пусне кислородният уред ", споделя Мирослав Павлов от Раковски.

Той постъпва в болница " Св. Мина " на 12 ноември, няколко дни откакто са открити първите 22 кревати в преобразуваното в Коронавирус Вътрешно поделение.

Проф. доктор Петър Петров, шеф на болница " Св. Мина " изясни: " Не във всички стаи имаме накрайници с О2, само че работим по това. Експертна оценка е направена и чакаме по най-бързия метод да докараме до оптималния брой кревати О2. По стандарт не се изисква до всяко легло О2 ". От болница " Св. Мина " признаха, че имат проблем със профилираната здравна инсталация и за момента работят с наличната. Добрата вест е, че към този момент имат три респиратора, чакат още един от донор. Предстои да бъде дооборудвана и кислородната апаратура.

В писмо до Министерския съвет от община Пловдив упорстват за обезпечаване на средства за закупуване на нужната инсталация, с цел да действа болничното заведение като профилирана за лекуване на COVID-19.

Обмисля се и различен вид за в допълнение финансиране на " Св. Мина " - помощ от прилежащите на Пловдив общини, от където има значителен брой пациенти.

Тодор Чонов, зам.-кмет на Община Пловдив съобщи: " Към днешна дата към 35% от пациентите с COVID-19, минали в болничното заведение, са от прилежащите общини и продължава тази наклонност да се усилва ".

В момента в болничното заведение са разкрити 90 кревати, от понеделник по заповед на РЗИ леглата би трябвало да бъдат 137. Това изисква и спомагателен медицински личен състав.

Мирослав Павлов сподели още: " Те отговаряха за три етажа заболели хора. Толкова малко личен състав и все пак докторите, сестрите и санитарите толкоз се стараеха миличките, преуморени ".

Мирослав към този момент е изписан за домашно лекуване, а в " Св. Мина " посрещат следващия пациент, който се нуждае от лекуване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР