Пациент е диагностициран с треска Ласа в Париж, Франция -

...
Пациент е диагностициран с треска Ласа в Париж, Франция -
Коментари Харесай

Предупреждение за британски туристи след потвърждаване на ужасяващ вирус, подобен на ебола, в гореща ваканционна точка в Париж

Пациент е диагностициран с тресчица Ласа в Париж, Франция - до момента в който Нигерия се оправя с най-тежкото огнище на заболяването в историята.

Случаят е доказан при боец, завърнал се неотдавна от чужбина. Сега той се лекува във военната болница Bégin в Saint-Mandé, Париж. Според локалните здравни чиновници се организира " задълбочено епидемиологично следствие, с цел да се открият лицата, които може да са били в контакт с него ", само че за благополучие настоящето му положение не дава " мотив за безпокойствие ".

Вирусът е остро вирусно хеморагично заболяване, което предизвиква кървене от очите, ушите и устата. Предава се на хората от гризачи, само че хората могат да го предават и един на различен. Въпреки че заболяването не е толкоз смъртоносна или заразна като Ебола, в този момент е ендемична в няколко западноафрикански страни, в това число Бенин, Гана, Гвинея, Либерия, Мали, Сиера Леоне и Того.

През предишното години туристи, завръщащи се в Европа или Съединени американски щати от Африка, са били диагностицирани с Lassa, само че не са разпро...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР