Патрулки са били паркирани близо до ресторант Осемте джуджета, но

...
Патрулки са били паркирани близо до ресторант Осемте джуджета, но
Коментари Харесай

МВР: Имало е патрулки близо до "Осемте джуджета", но не е доказано да са го пазили

Патрулки са били паркирани покрай ресторант " Осемте джуджета ", само че не е потвърдено, че са го охранявали. Това е посочила инспекция на Министерство на вътрешните работи, назначена през 2021 година от тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков, научи " Фокус " .

Публикуваме целия текст без редакторска интервенция:

По мотив изказвания в общественото пространство за присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи в защитата на ресторант " Осемте джуджета " осведомяваме, че със заповед на тогавашния вътрешен министър господин Бойко Рашков през юни 2021 година е осъществена обстойна инспекция по сигнал на Фондация " Антикорупционен фонд ".

В отчета на дирекция " Инспекторат " се показва, че в интервала от 01.01.2018 до 31.03.2021 година е реализиран престой на служебни полицейски коли наоколо до ресторанта. Комисията не е намирала доказателства за директна ангажираност на полицейски чиновници в защитата на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен надзор, както и разнообразни дисциплинарни нарушавания, свързани с реда на осъществяване на обход на патрулите.

Констатациите в отчета са били докладвани на господин Бойко Рашков на 03.08.2021 година На 01.09.2021 година е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от господин Рашков.

Във връзка с публикувани в медийното пространство фотоси на лица, за които се твърди, че са на полицейски чиновници, които са осъществявали към оня миг нерегламентирана активност по защита на лица и обекти, министърът на вътрешните работи към този момент е разпоредил осъществяването на инспекция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР