„Патриотът” Костадин Костадинов, наречен от народа Костя Копейкин, който обича

...
„Патриотът” Костадин Костадинов, наречен от народа Костя Копейкин, който обича
Коментари Харесай

Масони и Георги Гергов спасяват от разследване Костадин Костадинов

„ Патриотът” Костадин Костадинов, наименуван от народа Костя Копейкин, който обича да се хвали, че е защитил докторска дисертация по история в Българска академия на науките, се оказа и брилянтен специалист по право.

Впечатляващите юридически знания на водача на партия „ Възраждане” му разрешават да се уреди на работа през 2018 година като юрист във компания, чиито офис е в София. По същото време Костадинов си живее във Варна, което слага под въпрос метода, по който си заработва голямата заплата.

Дали или по какъв начин тъкмо Копейкин си е заслужил парите, знае единствено началникът му Десислав Дионисиев. Любопитно е, че с изключение на като шеф, Дионисиев е и началник на Копейкин по масонска линия, настояват осведомени пред „ Уикенд “.

Ложа на Дионисиев и Костадинов от своя страна е част от масонските структури, които се управляват от предприемача Георги Гергов, който е и почетен консул на Русия в Пловдив. В ложите под надзор на Гергов са на процедура всички известни български русофили, в това число и обкръжението на президента Румен Радев.

Работата на Костадинов му разрешава да се измъкне изцяло изсъхнал от прокурорска инспекция за неочакваното си замогване. Повод за следствието стана репортаж на Нова телевизия, в които се изказваха подозрения, че дотацията на „ Възраждане” се харчи не по предопределение.

След като през 2017 година групировката взе над 1% от гласовете на изборите, по закон ѝ се полагаха 1,6 млн. лв.. Преди вота Костадинов неведнъж се разгласи за безжалостен съперник на държавното финансиране за партиите и тържествено се закле, че ще се откаже от парите.

Обещанието му се оказа от ден до пладне. Вместо да върне милионите, новоизлюпеният русофил внезапно се замогна. За негативно време той размени панелката в крайния варненски квартал „ Кайсиева градина” с баровска вила за над 200 000 лева Купи си и нова кола за още 40 бона, а брачната половинка му се снабди с гиздав апартамент в центъра на морската столица.

И то, без да тегли ипотечен заем, въпреки по същото време да получава едвам 740 лв. заплата като организатор в археологическият музей на Варна.

Странното замогване на семейство Костадинови провокира интерес на прокуратурата. Първоначално се ревизираше дали парите за парцелите не са взети от дотацията на партия „ Възраждане”, каквито изказвания имаше в репортажа на Нова телевизия.

Слуховете, че Костадинов е бъркал в партийната каса, не се удостоверяват. За това държавното обвиняване стартира да изследва и от кое място Костадинов има пари да си заплаща заема за къщата, чиято месечна вноска е 838 лева

Неясно за какво не е издирван произходът на парите за новата кола и жилището на жена му. Пропускът разрешава казусът да завърши сполучливо за Костадинов, само че извади нескрито мистериозната му работа в София.

През 2019 година когато шефът на „ Възраждане” си купува къщата, за него е известно само, че взема 1000 лв. заплата като общински консултант във Варна. Както казахме, брачната половинка му се разписва против скромните 740 лв. на месец.

Срещу невисокия фамилен бюджет семейството би трябвало да гледа и двете си деца, а вноската по заема е единствено спомагателен бонус. Така единственото пояснение за внезапното замогване на Коста Копейкин се оказва договорът му със софийската компания като юрист.

Твърди се, че заплатата е голяма, което изцяло оправдава фамилните разноски. Логично, прокурорската инспекция завършва със умозаключение, че не са открити никакви нередности, похвали се преди дни във Facebook Костадинов.

Любопитно е, че до предходната седмица Копейкин и дума не е обелвал за работата си като юрист в софийската компания на бизнесмента Десислав Дионисиев, която стартира през 2018 година Може би с цел да не дава отговор на въпросите, по кое време, до момента в който сменяше другите партии като палачинки, натрупа опит като правист, че чак и да бъде нает на виновния пост.

Костадин Костадинов надалеч няма нужният опит и знания за работата си като юрист, настояват източници на „ Уикенд”. Още по-малко в голяма компания като назначилата го.

Според клюки договорът по-скоро прикритие, с цел да се оправдаят приходите на Копейкин като бранител на идеята на Владимир Путин.

Неслучайно негов шеф е Десислав Дионисиев, който е един от шефовете на промосковското отклонение на българските масони. Братя зидари описват, че в същата ложа „ Мистериите на траките” като Дионисиев е забелязван и Костадин Костадинов. Дали е правилно, няма по какъв начин да проверим, тъй като масоните ревниво крият своите членове.

В ръководените от Георги Гергов и Десислав Дионисиев масонски ложи са и много други фрагменти на „ Възраждане”, изясняват осведомени.

Най-любопитна история измежду тях има предприемачът Виктор Папазов, които е стопански специалист на партията. В медиите Папазов се показва като индивидът, сложил основите на борсата в България.

През 1991 година той основава „ Първа българска фондова борса”. През 1995 година тя дружно с още пет тържища се сплотяват, с цел да основат актуалната Българска фондова борса. Любопитното е, че първата борса Папазов основава с поддръжката и парите на „ Мултигруп”, излиза наяве от медийни изявления.

Още от първите години на прехода Виктор Папазов е апетитен за дясна ръка на Илия Павлов. Настоящият консултант на Копейкин даже съпровожда боса на „ Мулти” при срещите му с политици и държавни служители.

За една от тях с премиера Филип Димитров преди време описа в изявление за Би Ти Ви вицепрезидентът на групировката Стоян Денчев.

Други от масоните на Гергов и Дионисиев употребяват контактите си с цел да набутат свои родственици във „ Възраждане”.

Така щерката на проф. Тодор Галунов, които също е масон там – Цвета, става народен представител от партията на Копейкин./narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР