Патрик Муратоглу смята, че феновете отделят твърде много внимание на

...
Патрик Муратоглу смята, че феновете отделят твърде много внимание на
Коментари Харесай

Муратоглу: Част от феновете бяха твърде сурови към Зверев


Патрик Муратоглу счита, че почитателите отделят прекалено много внимание на това, което Александър Зверев направи на шампионата в Акапулко. Тогава германецът нападна физически съдията Алесандро Германи след изгубен мач на двойки, като на няколко пъти удари с ракетата си стола му, след което насочи обиди и закани към него.

В резултат на това на Зверев му бяха отнети всички пари и точки, извоювани от конкуренцията, а след това му бе наложена и санкция, като също по този начин ще бъде в пробационен интервал до 22 февруари 2023 година Ако извърши ново нарушаване преди тази дата, олимпийският първенец ще бъде отхвърлен от шампионатите на ATP за интервал от осем седмици.

Докато доста хора, в това число Рафаел Надал, смятат това наказване за леко, Муратоглу е безапелационен, че е време въпросът да бъде завършен.

„Когато видях фрагментите от Акапулко, на които Александър Зверев крещи и удря стола на съдията, незабавно ми стана ясно, че ще има проблеми. Съгласен съм, че Саша отиде прекомерно далеч“ – разяснява французинът в своя YouTube канал.

„Въпреки това обаче не ми харесва, когато някой направи неточност и по-късно всички му се нахвърлят и се пробват да го смачкат. Мисля, че някои от мненията от страна на почитателите бяха прекомерно сурови. Зверев постъпи неприятно и направи неточност, самичък го призна, след което получи наказване. Мисля, че е време да приключим тази тематика и да оставим обстановката в миналото“ – добави специалистът на Евроспорт.

Изказването на Муратоглу по тематиката контрастира много блестящо с това на неговата възпитаничка Серина Уилямс. В изявление за CNN носителката на 23 трофеи от Големия шлем съобщи, че в случай че е била на мястото на Зверев, е щяла да бъде изпратена в пандиза.

Германецът е подложен под №2 в главната скица на започващия в сряда (23 март) Мастърс в Маями, където ще започва против Борна Чорич или квалификант, а в трети кръг е вероятен дуел с Григор Димитров.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР