Патрик Муратоглу си е спечелил реномето на един от най-уважаваните

...
Патрик Муратоглу си е спечелил реномето на един от най-уважаваните
Коментари Харесай

Муратоглу разкри причините за раздялата си със Серина Уилямс

Патрик Муратоглу си е спечелил реномето на един от най-уважаваните тенис експерти през последното десетилетие и голяма част от най-хубавите играчи упражняват точно в академията на французина. Муратолгу е работил с редица първокласни състезатели през годините, само че изрично огромните му триумфи идват по време на неговото съдействие със Серина Уилямс. Бившата номер едно го назначава за собствен треньор през 2012-та година, когато се намира в сложен интервал в своята кариера, откакто за пръв път е отпаднала в първия кръг на " мейджър " шампионат.

Оказва се, че това е изцяло вярно решение, тъй като американката печели цели 10 трофеи от Големия шлем през идващия девет сезона и Патрик безспорно е една от основните аргументи да дефинираме Уилямс за евентуално най-великата тенисистка в историята на спорта. Не всяко партньорство обаче има благополучен край, защото французинът изостави състезателката си, с цел да работи със Симона Халеп, която беше една от най-големите съпернички в последните години на 23-кратната шампионка от Шлема и тя побърза да изтрие някогашния си ментор от всички вероятни обществени медии.

Въпросната постъпка не остана незабелязана от медиите, а Винъс Уилямс също последва своята сестра и приключи всевъзможен контакт със експерта, който най-сетне даде ясното за получилата се обстановка и съобщи следното в скорошно свое изявление:

" Попитах я какво желае да прави за в бъдеще, само че тя нямаше никаква изясненост. Щеше ми се да науча дали има намерение да взе участие на Ролан Гарос, тъй като оставаха единствено шест седмици до шампионата, единствено че още веднъж не получих отговор. Тогава ѝ споделих, че в случай че не се яви на подготовка идния понеделник, то ще се смятам за освободен от служба и по този начин всичко завърши. Честно казано си мислех, че треньорската ми кариера завършва в този миг, тъй като моят възторг е бил постоянно най-силната ми линия, а тогава усещах по какъв начин съм го изгубил и не бих могъл да правя работата си задоволително добре, в случай че не пламтя по същия метод от вътрешната страна - призна актуалният треньор на Симона Халеп.

Източник: Tennishead

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР