Патрик Муратоглу изрази мнението, че в момента Карлос Алкарас е

...
Патрик Муратоглу изрази мнението, че в момента Карлос Алкарас е
Коментари Харесай

Муратоглу: Синер е машина, но Алкарас е по-комплексният играч


Патрик Муратоглу изрази мнението, че сега Карлос Алкарас е по-комплексен състезател от Яник Синер. Преди няколко седмици двамата изиграха незабравим край в Пекин, а всеки мач посред им предлага представление. Муратоглу обаче изрази мнението, че от игрова позиция испанецът към момента е на малко по-високо равнище от международния №1.

„ Мисля, че е доста мъчно Синер и Алкарас да бъдат сравнявани с играчите от „ Голямата тройка “. защото стилът им е доста по-различен. Ясно е, че сега те двамата са най-хубавите. Карлос умее всичко до съвършенство. Форхендът му е необикновен, а не виждам недостатъци и в бекхенда му “ – разяснява френският експерт пред Tennis365.

„ Алкарас умее както плоските удари, по този начин и слайса и волетата. Играта му на мрежата е невероятна и по тази причина комбинациите „ сервис – воле “ му се получават толкоз добре. Карлос и доста мощен физически, а също така началният му удар е превъзходен за човек с неговия растеж “ – добави някогашният треньор на Серина Уилямс.

„ Алкарас е доста нападателен, само че това е и главната причина да прави доста повече непредизвикани неточности от Синер. Яник е машина. В момента неговият игрови потенциал е по-ограничен, само че не стопира да пробва да прибавя нови оръжия в арсенала си. Синер не е толкоз сложен състезател, колкото Алкарас, само че прави до съвършенство това, което умее “.

„ Синер нападна топката доста рано и по този начин лимитира времето за реакция на съперника си. Освен това се движи чудесно по корта и влага доста мощ в ударите си, което значително се дължи на голямата му убеденост. Една от аргументите мачовете посред им да са толкоз оспорвани е, че от време на време във формата на Алкарас настава спад, до момента в който Синер е доста непрекъснат. Дали ударите им са по-силни от тези на Джокович, Надал и Федерер? Възможно е, само че съгласно мен това надалеч не е най-важният съставен елемент, по който могат да бъдат сравнявани “.

Следващата седмица Синер и Алкарас ще бъдат топ поставените на Мастърс шампионата в Париж. След конкуренцията във Франция двамата ще бъдат в борбата за още два трофея през годината – първо на Финалите на ATP, а по-късно на тези за Купа „ Дейвис “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР