Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил призова вярващите да

...
Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил призова вярващите да
Коментари Харесай

Патриарх Кирил: Руснаците и украинците са един и същ народ

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил прикани вярващите да се молят за „ единния народ “ – руснаците и украинците.

„ Трябва преди всичко да се молим за духовното единение на наследството, оставено от свети княз Владимир. Наистина сме един народ, излязъл от киевския кръщелен купел. И зная по какъв начин ще закрещят в този момент там, в Украйна, враговете на този народ: патриархът отново разправя, че народът е обединен! А патриархът не може и да приказва инак, тъй като такава е историческата и божия истина “, съобщи висшият свещеник след литургия в московския храм „ Христос Спасител “.

По думите му фактът, че през днешния ден руснаците и украинците живеят в разнообразни страни, не трансформира нищо. Предстоятелят на Руската православна черква напомни, че други нации в Европа също се е случвало да живеят дълго време в разнообразни страни, без обаче в никакъв случай да изгубят националното си съзнание.

„ А що се отнася до нашия народ, ще кажа – и единната си православна религия “, добави патриархът.

Той прикани всички, които са подготвени през днешния ден да поставят старания за запазването на духовното единение на народите и на единството на Руската православна черква, „ да не се двоумят за правотата на определения път “.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР