Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил призова руските православни

...
Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил призова руските православни
Коментари Харесай

Руският патриарх призова вярващите да се молят за Путин

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил прикани съветските православни християни да се молят за президента Владимир Путин, военните командири и политиците на страната, които би трябвало да вземат верните решения „ в този сложен миг ”. Главата на Руската православна черква приказва пред вярващи в манастира „ Св. Даниил ” в Москва след литургия за средновековните велики князе Александър Невски и неговия наследник Даниил Московски. И двамата са почитани като светци от Руската православна черква.
Прочетете още
„ Великите князе, които през днешния ден си спомняме – Александър Невски и Даниил Московски – съумяха да съчетаят политическата задача, военната задача, управлението на войските и армията със своята святост. И може би това комбиниране е гаранция, че една страна, която има този тип на управлението, в никакъв случай няма да извърши военни закононарушения ", съобщи патриарх Кирил.

Той още веднъж засвидетелства поддръжката си за това, което Кремъл назовава „ специфична военна интервенция " в Украйна. Главата на Руската православна черква преглежда „ интервенцията “ като опора против Запада, който той дефинира като декадентен.

„ Днес, когато живеем в доста мъчно време, нашата молитва е специфична: за главата на нашата страна и висш главнокомандващ Владимир Владимирович Путин, който носи специфична отговорност. Нашата специфична молитва е също за всички военни командири и тези, които държат властта. Нека Бог ги направи по-мъдри, укрепи ги, поучава ги и ги защищити от грехове и неточности - и по едно и също време с това да ги въодушеви да подхващат дейности, които ще защитят родината ни от всевъзможни външни... даже и от най-опасните и страховити закани ", заяви патриарх Кирил. 

През март, скоро след началото на военната интервенция на 24 февруари, патриарх Кирил сподели, че Русия е влезнала в метафизическа борба в региона на Донбас в Украйна, където православните християни не одобряват „ подправените “ западни полезности.

Очаква се Кирил да участва на Седмия конгрес на водачите на международните и обичайните религии в Нур-Султан тази седмица, а папа Франциск, който отпътува за столицата на Казахстан във вторник, неведнъж е казвал, че е подготвен да беседва с него.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР