Патриарх Неофит поздрави всички български ученици за началото на учебната

...
Патриарх Неофит поздрави всички български ученици за началото на учебната
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Обични ученици, приемайте знанията с любознателност

Патриарх Неофит поздрави всички български възпитаници за началото на образователната година и употребява случая да подсети в своето послание, че учебното заведение е българската духовна школа, където те ще получат доста потребни познания.

„ Обични възпитаници, приемайте знанията с ученолюбивост и с ревнивост следвайте това, което ви построява като почтени българи и жители на обичната ни Родина “, прикани главата на Българската православна църква/БПЦ/.

С бащинска угриженост Патриарх Неофит повежда и направлява подрастващите по нелеките, само че градивни мигове на процеса на образование.

„ Напредвайте в знанието и помнете, че през днешния ден положените старания ще бъдат възнаградени неведнъж в живота. Не забравяйте да се осланяте на Бога, възраствайте с обич към Него и близък, бъдете образец в духовен и честен аспект. Вие сте бъдещето на България “, възрадва се Негово Светейшество Патриарх Неофит. Той посочи и високоотговорната задача на българските преподаватели да посеят познания на децата, тръгнали по пътя на образованието.

„ Най-голямата задача, която се слага пред вас е да научите най-малките по какъв начин да възприемат света по най-хубавия и потребен за тях метод. Не пестете сили и умения, с цел да дарите учащите се с потребното познание, което ще ги направи свободни и здравомислещи, само че също по този начин помнете, че това, което ни прави изцяло свободни и щастливи в цялост е откровената ни религия в Бога “, приключва обръщението си главата на БПЦ. Молитвите, които насочва в този ден, ще са Божието благословение и Неговата велика благосклонност да бъдат с всички учащи и техните учители!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР