Патриарх Неофит няма да отслужи празничното богослужение в полунощ по

...
Патриарх Неофит няма да отслужи празничното богослужение в полунощ по
Коментари Харесай

Патриарх Неофит няма да отслужи богослужението по случай Възкресение Христово

Патриарх Неофит няма да отслужи празничното свещенодействие в среднощ по случай Възкресение Христово, осведомят Би Ти Ви и " Нова телевизия ". Промяната към момента не е оповестена публично.

В последно време патриархът е с влошено здраве, като няколко пъти се наложи да бъде одобряван в болница.

Главата на Българската православна черква ще бъде заместен от врачанския митрополит Григорий.

 Патриарх Неофит е признат в болница поради Патриарх Неофит е признат в болница поради " обостряне на хроничните му болести "

Тази вечер пред храм " Св. Александър Невски " се чакат хиляди вярващи, които дружно ще посрещнат Възкресение Христово.

В ранните часове на Велика събота българска църковна делегация, водена от Старозагорския митрополит Киприан отпътува за Йерусалим, с цел да донесе Благодатния огън. Заедно с него са и петима свещеници.
В делегацията са включени Емил Велинов от Светия синод и българският дипломат в Израел Румяна Бъчварова. Те пътуват с държавния аероплан " Фалкон ".

 Днес е Велика събота Днес е Велика събота

Българската църковна делегация ще участва на богослужението в храма " Възкресение Христово " в Йерусалим, където над гроба на Иисус Христос всяка година от небето се спуска Благодатният огън, именуван още Свещен или Небесен. На Велика събота вярващи от целия свят идват в Йерусалим, с цел да станат очевидци на чудото.

Българската делегация първа ще вземе Благодатния огън от храма на Божи гроб тази година. Към 23:40 ч. фенерът с Благодатния огън ще бъде изнесен от параклиса в Синодалната палата и с литийно шествие ще бъде пренесен в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР