Patria достави на Saab транспортната машина AMV 8x8 System Platform

...
Patria достави на Saab транспортната машина AMV 8x8 System Platform
Коментари Харесай

Финландската компания Patria достави на шведската фирма Saab транспортната машина AMV 8x8 System Platform

Patria достави на Saab транспортната машина AMV 8x8 System Platform въз основа на контракт, подписан през юни 2020. Автомобилът ще се употребява като платформа за тестване и разработка на най-последното потомство електроника и видео системи за транспортните машини Saab, само че също и за демонстрационни и маркетингови цели.

Saab ще оборудва транспортната машина с най-новите си видео и електронни решения за транспортни средства, свързани със системите за връзка и надзор C4I, както и други нововъведения. Машината AMV 8x8 System Platform съчетава познанията и опита на две високотехнологични компании. Patria обезпечава функционалностите и характерностите на многофункционалните бронирани колесни машини с високо равнище на подвижност, преживяемост и огнева мощност, до момента в който Saab предлага издръжлива военна електроника, която дава отговор на рисковите условия на бойното поле. Тези съвременни характерности, взети дружно, подсигуряват неповторима добавена стойност за клиентите на сегашния пазар на транспортни машини 8x8.

" Нямаме самообладание да стартираме потреблението на този съвременен автомобил, като платформа за тестване и насърчаване, а също и като пилотен модел за маркетингови цели, проявяващ нашите благоприятни условия. Очакваме също по този начин да продължим тясното си съдействие с Patria ", заяви Йорген Sedsten, основен изпълнителен шеф на Saab Tactical Electronics AB.

" Очакваме да забележим транспортната машина, когато Saab завърши интеграцията на системите си, с цел да стартираме взаимни маркетингови интервенции на този високотехнологичен артикул. AMV 8x8 на Patria е снабдена със модерни системи за връзка и надзор и е чудесно решение за предпазени, мобилни командни пунктове и щабове, подобаващи за разнообразни типове интервенции ", сподели Петри Йокинен, вицепрезидент по продажбите и бизнес развиването на подразделението Patria's Land бизнес.

Машината Patria AMV е водач на международния пазар на модерните транспортни машини 8x8 с осъществени продажби на повече от 1600 автомобила в осем страни. Patria AMV обезпечава функционалната успеваемост и нужните характерности на многофункционално транспортно средство. Тя е идеалната транспортна машина за всяка интервенция във всяка среда, където са нужни подвижност, жизненост и огнева мощност. Patria предлага необятна гама от разновидности, с цел да отговори на характерните потребности на клиентите по целия свят - от горещите пустини до арктическите условия.
Допълнителна информация:
Patria взе участие в процедурата за придобиване на бойни машини за българските сухопътни войски.

Patria е интернационален снабдител на услуги за поддръжка на виталния цикъл и на софтуерни решения свързани с защитата, сигурността и авиацията. Patria дава на своите аерокосмически и военни клиенти съоръжение, непрестанно развиване на характерностите, както и определени артикули и услуги за разузнаване, наблюдаване и ръководство. Мисията на Patria е да сътвори на своите клиенти убеденост при всевъзможни условия, а визията и е да бъде сътрудник номер 1 за сериозни интервенции по суша, море и въздух. Patria има няколко клона, в това число в Финландия, Швеция, Норвегия, Белгия, Естония и Испания. В Patria работят 3000 експерти. Patria е благосъстоятелност на страната Финландия (50,1%) и норвежката Kongsberg Defense & Aerospace AS (49,9%). Patria има 50% от норвежката Nammo и дружно тези три компании образува водещо северно партньорство в региона на защитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР