Пътнотранспортното произшествие е станало снощи около 22:00 часа, когато лек

...
Пътнотранспортното произшествие е станало снощи около 22:00 часа, когато лек
Коментари Харесай

Жертвите от катастрофа край Ловеч са три: На 20 м откриха и тялото на жена, возила се на мотора


Пътнотранспортното произшествие е станало нощес към 22:00 часа, когато лек автомобил " Мерцедес ", ръководен от 30-годишен недееспособен водач, е навлязъл в лентата за насрещно придвижване и е блъснал с предната лява ъглова част, движещ се от Плевен към Ловеч, мотоциклет, ръководен от 44-годишен мъж.

По-рано през днешния ден от полицията осведомиха, че починалите са двама - 44-годишният моторист и пасажер в автомобила на 28 години.

От прокуратурата показват, че на мотоциклета се е возила 34-годишна жена, чието тяло е намерено тази заран при осъществен още един оглед. То е открито зад дървета и шубраци с височина към два метра, на разстояние 20 метра от мястото на удара.

От осъщественото химическо проучване на взетата кръвна проба от водача на лекия автомобил е открито, че той е управлявал с съществуване на алкохол в кръвта 1,16 на хиляда, споделят още от прокуратурата. 30-годишният водач е осъждан, прибавя Българска телеграфна агенция.

Въпреки началния стадий на следствието, са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни, с цел да се направи аргументиран извод, че е осъществено закононарушение. Шофьорът на автомобила е притеглен като обвинен за причиняване на пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е настъпила гибелта на трима души.

С разпореждане на Окръжната прокуратура в Плевен той е арестуван за период до 72 часа. Предстои по отношение на обвинения да бъде импортирано искане в Окръжния съд за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража ".

Под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Плевен следствието по случая продължава с разпити на очевидци, назначение на нужните експертизи и други дейности по следствието за изясняване на всички условия по случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР