Пътниците на полета на British Airways Кувейт, използвани като „обезпечение за еднократна употреба“ през 1990 г., обвиняват правителството на Обединеното кралство в „прикриване“

...
Изображение: Саддам Хюсеин заедно с британския заложник Стюарт Локууд през
Коментари Харесай

Изображение: Саддам Хюсеин заедно с британския заложник Стюарт Локууд през август 1990 г. Снимка: AP

Борба за истината и хиляди като компенсация

Лиз Тръс, която беше министър на външните работи през ноември 2021 г., когато документите бяха публикувани, отрече самолетът да е бил използван за транспортиране на специални сили на Обединеното кралство.

Тя каза, че има линия за комуникация между правителствени служители и авиокомпании не са съществували по това време.

Всеки от заложниците „може да претендира средно около £170 000 за обезщетение“, каза McCue Jury and Partners.

Добавя се, че жертвите искат да гарантират, че „истината е напълно разкрита“ и „е изплатено дължимото обезщетение“ за разрешаването на полета да кацне.

Компанията призовава повече пътници и членове на екипажа на полета да се присъединят иска, който възнамерява да отнесе до Върховния съд през следващите месеци.

Бари Манерс, един от пътниците, участващи в иска, беше 24-годишен бизнесмен по това време.< /p>

„Ние не бяхме третирани като граждани, а като разходни пионки за търговска и политическа изгода“, каза той,

„Една победа над годините на прикриване и неприкрито отричане ще помогнете за възстановяване на доверието в нашия политически и съдебен процес."

Изображение: Бари Манърс, когато е бил на 24 години и е бил държан заложник в Ирак през 1990 г. Изображение: Бари Манърс (вляво) и Шамон Роел, постоянен инженер на язовир Дюкан в Ирак , където г-н Манърс беше държан за заложник през 1990 г.

Говорител на правителството на Обединеното кралство каза: „Правителството винаги е осъждало иракската инвазия в Кувейт, последвалите страдания и малтретирането на тези на борда на BA149.

„Отговорността за тези събития и малтретирането на тези пътници и екипаж е изцяло на правителството на Ирак по това време.“

Говорител на BA добави: „Сърцата ни са за всички, които са въвлечени в това шокиращ акт на война преди малко повече от 30 години и който трябваше да преживее едно наистина ужасяващо преживяване.

„Документите на правителството на Обединеното кралство, публикувани през 2021 г., потвърждават, че British Airways не е била предупредена за инвазията.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР