Пътниците на четири летища в Германия днес ще бъдат изправени

...
Пътниците на четири летища в Германия днес ще бъдат изправени
Коментари Харесай

Стачките на четири германски летища ще доведат до отмяна на над 680 полета

Пътниците на четири летища в Германия през днешния ден ще бъдат изправени пред анулация на полети и закъснения. Причината – служащите напущат работа в последната вълна от протестни дейности, засегнали най-голямата европейска стопанска система, заяви Българска телеграфна агенция.

Стачките на летищата в Дюселдорф, Кьолн/Бон, Щутгарт и Карлсруе/Баден-Баден ще доведат до анулацията на 681 полета, оповестиха от Германската асоциация на летищата (ГАЛ/ADV). Това ще засегне към 89 000 пасажери.

Профсъюзът Верди (Verdi) прикани за стачките, защото договарянията за заплащането в бранша на авиационната сигурност остават несполучливи. Спорът за заплатите в обществения бранш продължава.

Според профсъюза стачката на летище Кьолн/Бон ще стартира в четвъртък вечерта заради естеството на работната промяна. В някои региони стачките ще приключат едвам в ранните часове на съботната заран.

Летищните оператори предложиха на пасажерите да ревизират положението на полета си при своята самолетна компания или туроператор, преди да тръгнат към летището.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР