Пътници подадоха сигнал за втори случай, когато са влезли в

...
Пътници подадоха сигнал за втори случай, когато са влезли в
Коментари Харесай

Нов случай на непроверени пътници на летище София

Пътници подадоха сигнал за втори случай, когато са влезнали в България през летище " София ", без да бъдат тествани, съобщи Нова тв. Телевизията цитира известие на Георг Тупарев във Фейсбук.

Той споделя, че на 27 март пристигнал с полет от Амстердам. На пунктовете за инспекция нямало нито един граничен служител на реда и десетина души влезнали в България без инспекция. Граничарите се появили бързо и той самият бил тестван.

Като причина за забавянето те обяснили грешна информация за кацането на самолета.

" Досега ми рапортуваха, че всичко това не е напълно правилно. Всичко това, което ми написаха и на мен. Аз имам информация от обществените мрежи. Нямало ги там, пристигнали най-после, пък на таблото пишело, че самолетът още не е кацнал. Всичко това го ревизираме, това мога да ви отговоря сега. Хората се тормозят постоянно, нещата им се виждат едни, а те се оказват други, само че го ревизираме сигнала ", разяснява вътрешният министър Валентин Радев.

Първият подобен  случай беше на 20 март. Тогава в България без гранична инспекция влязоха над 40 пасажери от полет от Франция. 

Инцидентът се счита за риск за националната сигурност.

Премиерът Борисов изиска отговорните граничари да бъдат осъдени. След инспекция Валентин Радев съобщи, че ще бъдат отстранени 13 гранични служители на реда, виновни за пропуща.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР