Пътници от държави извън ЕС, освободени от задължителни визи, ще

...
Пътници от държави извън ЕС, освободени от задължителни визи, ще
Коментари Харесай

Без виза в ЕС – само след предварителна проверка

Пътници от страни отвън Европейски Съюз, освободени от наложителни визи, ще би трябвало да получат позволение преди да могат да пътуват до Европейски Съюз. Това гласят новите правила, подкрепени през днешния ден от Европарламента. Новата система на Европейски Съюз за информация за пътуванията и разрешаването им (ETIAS), която следва да бъде оперативна през 2021 година, ще разрешава спомагателни инспекции на освободени от виза пасажери. Тези, за които се смята, че съставляват риск от позиция на сигурност или нередовна миграция, няма да бъдат позволени в рамките не Съюза.

Граждани от повече от 60 страни и територии, освободени от наложителни визи за влизане в Европейски Съюз, ще би трябвало преди да пътуват да попълнят персоналните си данни (име, дата и място на раждане, пол и народност ) в електронен формуляр, както и данните на документите за пътешестване (валидност и страна на издаване на документите), персонален адрес и данни за връзка, както и първата европейска страна на влизане. Разрешението за пътешестване ще коства 7 евро - гратис за пасажери под 18 години и тези над 70 годишна възраст - и ще бъде годно за интервал от три години.

Въпроси свързани с престъпните досиета и пътувания до конфликтни зони претендентът ще би трябвало да осведоми управляващите за всевъзможни съществени престъпни присъди (като тероризъм, полова употреба на деца, трафик на хора или опиати, ликвидиране или изнасилване), за престояване в избрани военни или конфликтни зони или каквито и да било административни решения, които постановат те да изоставен страната, през последните 10 години. В случаи на терористични закононарушения, интервалът ще бъде продължен до последните 20 години, като ще бъдат нужни спомагателни изяснения за дати и страни на присъдата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР