Пътници купуващи самолетен билет са блокирани 17,5 милиона пъти миналата

...
Пътници купуващи самолетен билет са блокирани 17,5 милиона пъти миналата
Коментари Харесай

Китай спира пътувания на милиони граждани заради неплатени глоби

Пътници купуващи самолетен билет са блокирани 17,5 милиона пъти предходната година при противоречива система за " обществен заем ", която ръководещата комунистическа партия дефинира като подобряваща публичното държание, оповестява АП.

Около 5,5 милиона души са били възпрепятствани да купуват билети за трен , съгласно Националния център за обществена кредитна информация. В годишния отчет се оповестява, че 128 души са блокирани да изоставен Китай, тъй като не са платили налозите си .

Управляващата партия твърди, че наказванията и възнагражденията под " обществен заем " ще подобрят реда в бързо изменящото се общество . Три десетилетия на икономическа промяна раздрусаха обществените структури.

Системата е част от напъните на държавното управление на президента Си Дзинпин да употребява технология за обработката на данни и различаване на разположение, с цел да затегне контрола.

Властите опитват със " обществен заем " от 2014 година в области в Китай. Точки се изваждат за нарушение на закона или, в някои области, за незначителни нарушавания като водене на куче без каишка .

Активистите по правата на индивида споделят, че " общественият заем " е прекомерно непоколебим и може незаслужено да жигосах хора като ненадеждни , без да им споделя, че са изгубили статут или по какъв начин да го възстановят.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс го подлага на критика през октомври като " една оруелска система , учредена на к онтрола на съвсем всеки аспект от човешкия живот . " Управляващата партия съобщи, че възнамерява да има национална система за обществен заем до 2020 година, само че към момента следва да оповести по какъв начин ще работи.

 Животът в Китай от ден на ден замязва на антиутопията на Оруел
Животът в Китай от ден на ден замязва на антиутопията на Оруел

Китай прокарва противоречивата " обществена кредитна система "

Възможните наказания включват ограничавания върху пътуванията, бизнеса и достъпа до обучение . Един девиз, повтарян в държавните медии, споделя: " След като загубите доверие, ще се сблъскате с ограничавания на всички места . "

Компании в черния лист могат да изгубят държавни контракти или достъп до банкови заеми .

Престъпленията, наказвани по силата на " обществен заем " предходната година, варираха от несполучливо платени налози до подправени реклами или нарушение на разпоредбите за сигурност за медикаменти, оповестява държавният информативен център.

Физически лица са блокирани 290 000 пъти от заемането на висши управителни длъжности или като легален представител на компанията. Не се загатват детайлности за това какъв брой хора живеят в региони със системи за " обществен заем ".

" Социален заем " е един аспект от напъните на ръководещата партия да се възползва от увеличената изчислителна мощност, изкуствен интелект и други технологии за следене и надзор на китайската общност.

Вътрешното министерство започва самодейност , наречена " Златен щит " през 2000 година, за създаване на национална цифрова мрежа за следене на лица .

Управляващата партия изразходва огромни средства, с цел да внедрява системи за различаване на лица. Активисти по правата на индивида настояват, че хората в мюсюлмански и други етнически малцинства са принудени да дават кръвни проби за генетична база данни .
 Китай интегрира мюсюлманите до 5 години
Китай интегрира мюсюлманите до 5 години

Предприемат ограничения, лекции и образования за съществени социалистически полезности и закони

Тези системи зависят в огромна степен от задгранични технологии , което провокира рецензии от страна на Съединени американски щати и европейските снабдители за опцията за нарушение на правата на индивида.

Тази седмица, основана в Масачузетс компания съобщи, че към този момент няма да продава или обслужва генетични апарати в района с мюсюлманско болшинство в Синдзян след рецензии, че са били употребявани за наблюдаване.

По данни на американски чиновници и специалисти на Организация на обединените нации милиони уйгури , казахи и други мюсюлмански малцинства в Синдзян са арестувани в политически просветителни лагери .

Правителството твърди, че тези лагери са центрове за професионално образование , предопределени да избавят района от екстремизъм .
 Си Дзинпин изясни, че никой не може да диктува на Китай
Си Дзинпин изясни, че никой не може да диктува на Китай

Последните 40 години са " квантов скок за социализма с китайски темперамент "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР