Пътните условия в България не отговарят на минималните изисквания за

...
Пътните условия в България не отговарят на минималните изисквания за
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Пътищата у нас не отговарят на минималните изисквания за безопасност |

Пътните условия в България не дават отговор на минималните условия за сигурност и сигурност.

Това съобщи Богдан Милчев от Института по пътна сигурност по бТВ във връзка тежката с рейс тази нощ на автомагистрала " Струма ".  По думите му максимален проблем е хоризонталната маркировка, която на 50% в страната или липсва, или не дава отговор на условията за светлоотразителност.

По думите му Министерство на вътрешните работи води едвам 52 места в страната ни като централизация на ПТП-та, а Институтът по пътна сигурност е открил над 1500 рискови сектори. 

Според специалиста България е само място в Европейски Съюз, където има позволена толкоз висока скорост по автомагистралите и в това време имаме най-лошите пътища.  

Няма понижена видимост, доколкото видях на нощните фрагменти, мокро е, влажно е, нямам доверие да е имало лед, коментира климатологът проф. Георги Рачев. 

Това е едно от най-тежките трасета в нашата страна. То е с огромен надолнище, голяма денивилация ", разяснява кметът на Перник Станислав Владимиров по Българска национална телевизия. 

По думите му това, което е могло да създадат от Агенция " Пътна инфраструктура ", е хубава маркировка, здрави мантинели и положително асфалтово покритие. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР