Пътните строители излизат днес на протест за пари пред Народното

...
Пътните строители излизат днес на протест за пари пред Народното
Коментари Харесай

Пътните строители излизат на протест пред Народното събрание |

Пътните строители излизат през днешния ден на митинг за пари пред Народното събрание.

Двете от организациите в бранша Българска браншова камара " Пътища " и Българска браншова асоциация " Пътна сигурност " призовават парламента да влезе във функционалностите си, като одобри плана за решение и даде опция на изпълнителната власт да извърши уговорките си по разплащането с пътностроителните компании.

" Разчитаме на Вашата почтеност и Ви призоваваме да предприемете своевременни дейности по разрешаване на поставените проблеми, погашение на дължимите суми на всички компании от сектора и съответното ръководство и поддържане на пътната мрежа на Република България ", се споделя в взаимна декларация на двете организации, адресирана до ръководителя на Народното събрание, премиера и финансовия министър.

В нея се припомня, че според Конституцията, страната е длъжна да се грижи за основаване на условия за реализиране на правото на труд, а служащите и чиновниците имат право на възнаграждение, съответстващо на осъществената работа, което право, съгласно браншовите организации, сега на практика се попречва от страната.

Организациите показват, че положението на републиканската пътна мрежа е пагубно и акцентират, че потребността от незабавни ограничения не оставят друга опция на Българската браншова камара " Пътища " с изключение на да пристъпи към ефикасни протестни дейности. 

След близо една година липса на разплащания от страна на страната към бранш " Пътища " в Народното събрание постъпи план за решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция " Пътна инфраструктура " да реализира дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, който получи поддръжката на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

" През миналата седмица народните представители в пленарна зала демонстрираха неналичието на политическа воля, неглижиране и неуместното държание към пътностроителния отрасъл и още веднъж сложиха в невъзможност близо 100 000 заети. Бламирането на решението сложи бранш " Пътища " в заложнически капан поради политически различия отвън естеството му на активност ", декларират в декларацията си двете организации.

Според тях прехвърлянето на плана за решение от комисия на комисия в Народното събрание заплашва националната сигурност на България и основава предпоставки за животозастрашаващи обстановки и загуба на човешки животи.

Според двете организации назначението на спомагателни комисии за инспекция на договорите и изпълнените действия демонстрира неуважението на страната към специалистите, работещи в пътната администрация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР