Пътните полицаи установяват всяка седмица зад волана по 400-500 души

...
Пътните полицаи установяват всяка седмица зад волана по 400-500 души
Коментари Харесай

Пътни полицаи хващат по 500 души седмично да шофират без книжка

Пътните служители на реда откриват всяка седмица зад кормилото по 400-500 души без брошура. Това заяви в утринния блок на Българска национална телевизия Бойко Рановски, шеф отдел " Пътна полиция ".

Той уточни, че най-малко в половината от тези случаи става дума за хора, които са неправоспособни, а на останалите шофьорската брошура е с изминал период.

От 21 януари, когато влязоха в действие промени в Закона за придвижване по пътищата пък са свалени регистрационните номера на над 7 хиляди автомобила откакто е било открито, че водачите са карали след приложимост на алкохол или опиати.

По думите на Рановски пътните служители на реда са нараснали контрола на пътищата, което изяснява и повишеното с 50% откриване на нарушавания.

В отговор на въпрос той уточни, че в страните, където е въведен надзор върху междинната скорост, има доста по-добри резултати като броят на починалите при произшествия е доста дребен. Такъв е казусът с Англия. За предходната година България регистрира най-вече починали по пътищата в целия Европейски съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР