Пътните полицаи ще проверяват за поставени колани и пътниците на

...
Пътните полицаи ще проверяват за поставени колани и пътниците на
Коментари Харесай

Операция Колан и за пътниците на задните седалки

Пътните служители на реда ще ревизират за сложени колани и пасажерите на задните седалки . Глобата за непоставен колан е същата - 50 лева

Това разгласи основен контрольор Росен Рапчев от Отдел " Пътна полиция " пред публицисти във връзка стартиралата от през днешния ден полицейска акция " Колан ".

До края на седмицата тя ще се организира както в България, по този начин и във всички държави-членки на Европейската организация на службите за пътен надзор (TISPOL) в Европейския съюз. Рапчев посочи, че ще бъдат засилени всички полицейски дейности, които да управляват и наблюдават нарушителите.

От предходната година има нови промени в Закона за придвижване по пътищата, съгласно които са значими както отговорността на пасажера, по този начин и тази на лидера на автомобила.

Главен контрольор Рапчев уточни, че по последни данни доста български жители, които се возят начело поставят предпазни колани , само че не е подобен процентът за тези, които се возят откъм гърба на колите. " Всички в колата ще бъдат санкционирани, в случай че не са си сложили колан ", отсече основният контрольор.

Полицията ще ревизира и за предпазните системи за деца.

 Започва акция
Започва акция " колан "

Пътните служители на реда наблюдават за потреблението на обезапасителни средства

Инспектор Росен Рапчев акцентира, че неизползването на такива система води до сериозен травматизъм при произшествия. Рапчев съобщи, че полицейските органи се надяват такива акции да имат образователен и по-дълготраен резултат.

На въпрос дали и в рейсовете би трябвало да се слагат колани, инспекторът изясни, че такива трябват да се слагат, само че единствено в случай че има такива . Все още няма във всички рейсове такива механически средства.

От цялата тази полицейска акция чакаме всички български жители да се научат да употребяват предпазните системи за сигурност освен, когато има такива инспекции, а непрекъснато , съобщи още основен контрольор Рачев.

По думите му всички пътни служители на реда, които са свободни и имат подготвеност, ще вземат участие в тази полицейска интервенция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР