Пътникопотокът на Летище София няма да се възстанови и през

...
Пътникопотокът на Летище София няма да се възстанови и през
Коментари Харесай

От Летище София са песимисти за възстановяването на пътникопотока


Пътникопотокът на Летище София няма да се възвърне и през 2022 година на равнищата от преди рецесията. Такава прогноза направиха от ръководството на столичната аерогара в писмо до медиите.

В официалното съобщение се показва, че през миналата година столичното летище е обслужило 3,3 млн. пасажери, което съставлява едвам 47% от пътникопотока през 2019 година, когато пасажерите са били над 7 милиона и 100 хиляди.

За тази към този момент са анулирани 3 900 поръчки за полети от и до София, допълват от летището.

Независимо от пандемията, успяхме да запазим всички работни места към този момент, макар загубите, които отчитаме за 2021 година и които чакаме и през актуалната година “, сподели изпълнителният шеф на летище София Хесус Кабайеро.

Като цяло през 2021 година европейските летища са изгубили 1,4 милиарда пасажери спрямо 2019 година Спад записват всички летища без значение от размера и местоположението им, допълват още в писмото си Основна причина за утежняването на резултатите в последните месеци е Омикрон, който в допълнение забавя възобновяване, сочи разбор на Международния съвет на летищата ACI Еurope – организация, в която членуват 427 летища.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР