Пътник на Emirates получи $12 600, след като заяви, че

...
Пътник на Emirates получи $12 600, след като заяви, че
Коментари Харесай

Пътник се оплака от полета си със самолет и получи $12 600

Пътник на Emirates получи $12 600, откакто съобщи, че полетът му в бизнес класа не дава отговор на рекламата на самолетната компания. 

Новозеландският хирург Марк Морган и неговият сътрудник са платили близо $13 000 за два полета в бизнес класа с Emirates от Оукланд до Лондон предишния август. Д-р Морган е останал толкоз невпечатлен от пътуването си поради подвеждащата реклама на авикомпанията, че е решил да води въпроса до Трибунала.

Недоволният хирург споделя фотоси и линкове към рекламите, в които се показва, че ще му бъдат предоставени гладки кожени и плоски седалки с наклоняване в бизнес класата, предава Daily Mail.

Д-р Морган твърди, че действителността не е оправдала упованията и че той и сътрудникът му са били принудени да седят на „ изтъркани “ столове. Дефектна развлекателна система също беше измежду недоволствата му. 

Emirates отбрани своята реклама и твърди, че включва малък шрифт, който дава повече детайлности за преживяването в бизнес класа. 

Те настояват, че в подаването си дребният шрифт показва, че самолетната компания „ не може да подсигурява, че ще бъде употребен съответен аероплан “. Авиокомпанията също по този начин твърди, че не може да даде гаранции за своите развлечения по време на полет, рекламирани ястия или услуги по време на полет. 

„ Тези текстове разрешават на бизнеса на Emirates да действа дейно, защото му дават известна степен на еластичност при навигиране в сложността на трансграничното въздушно пътешестване “, се споделя в известието.

Трибуналът се е съгласил с доктор Морган и е наредил на Emirates да заплати на смутения пасажер. 

„ Г-н Морган твърди, че маркетинговите материали на Emirates са имали за цел да привлекат клиенти от Нова Зеландия от услугите на други самолетни компании, с цел да закупят услуга от Emirates, която всъщност не съществува “, обявиха от Трибунала.



Д-р Морган сподели, че се надява неговият случай да сътвори казус за други недоволни пасажери да излязат с недоволствата си.  „ Това е по-малко от капка в морето за тях “, сподели той пред Australian Financial Review. 

„ Имайки поради това, може да има хиляди пасажери в Нова Зеландия, които са били наранени, които биха могли да създадат същото изказване. “ 

Хирургът сподели, че не се надява самолетната компания да промени рекламата си поради неговата дребна победа. 

Австралия има една от най-хубавите системи за саморегулиране в света. Ad Standards ръководи всички рекламни тъжби, направени в страната. 

Австралийската комисия за защита на конкуренцията и потребителите предизвестява, че „ всяко изказване, което основава неправилно усещане за артикули и услуги, може да нарушава законовите разпореждания “.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР