Пътнически самолет на местната казахстанска авиокомпания Bek Air със 100

...
Пътнически самолет на местната казахстанска авиокомпания Bek Air със 100
Коментари Харесай

Самолет със 100 души на борда се разби

 Пътнически аероплан на локалната казахстанска самолетна компания Bek Air със 100 пасажери на борда се разруши близо до летището в Алмати, най-големия град в страната, предават международните информационни организации. 

Катастрофата е станала няколко секунди след излитането на лайнера по данни на Flightradar24. Самолетът трябваше да пътува за Нур-Султан  (преди Астана), столицата на Казахстан. На борда му е имало 95 пасажери и 5-членен екипаж. Това оповестяват информационните агенции  с позоваване на Министерството на вътрешните работи на Казахстан.. 

" По предварителна информация 14 души са починали, 35 са ранени, в това число шест деца “, отбелязва ведомството. 

Самолетът се е блъснал в бетонна ограда и се е разрушил в двуетажна постройка. По предварителни данни измежду пасажерите е нямало чужденци руснаци. Всички полети на самолетите Fokker-100, сходни на авариралия, са спрени в Казахстан, оповестява Министерството на промишлеността и развиването на инфраструктурата на Казахстан.

" Докато не се изяснят събитията за произшествието, полетите на този вид самолети са краткотрайно спрени “, се споделя в известието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР