Пътни строители започват от утре безсрочна стачка заради неизплатени средства.

...
Пътни строители започват от утре безсрочна стачка заради неизплатени средства.
Коментари Харесай

Браншова камара Пътища: 720 млн. лева не са изплатени на 80 пътностроителни фирми

Пътни строители стартират от на следващия ден безсрочна стачка поради неизплатени средства. Протести ще има всеки ден пред Народното събрание и към 20 основни пътни прави в цялата страна. Председателят на Браншова камара " Пътища " разгласи в " Денят стартира ", че към 720 млн. лв. не са изплатени за осъществени действия на към 80 компании.

" Неразплащането на дължимитге суми от страна на АПИ е единствено един от проблемите, поради които излизаме на митинг. И до този миг никой не осъзнава в Народно събрание, че в случай че решението от 20 април не бъде променено и то в незабавен порядък, до момента в който този Народно събрание съществува, на 30 септември спомагателните съглашения,които се подписаха изпичат. И защото няма ново решение на Народно събрание, нито служебното държавно управление, нито управлението на АПИ, нито компаниите имат законово съображение да подпишат следващо удължение. Нови поръчки няма, нови изъплнители няма да има. това значи, че на 1 октомври няма да има даже кой да отиде да в профил вредите от едно ПТП. Да не приказваме, че се слага под опасност зимното поддържане ", съобщи Стефан Чайков - ръководител на УС на Браншова камара " Пътища ".

" Моето мнение е за безпроблемните планове незабавно да се разплатим. И имам подготвеност тази седмица изключително да разгледаме този въпрос. Въпросът е какво вършим с проблематичните планове. Ние сме посочили, че се държим държавнически и отговорно, само че не можем да разхвърляме пари,които не са наши. И второ, по неправилен метод са заложени да бъдат изхарчени ", разяснява в " Денят стартира " Настимир Ананиев - ръководител на Комисията по районна политика в Народно събрание, ПГ на " Продължаваме промяната ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР