Пътни строители протестират в столицата и блокираха възлови булеварди. Недоволството

...
Пътни строители протестират в столицата и блокираха възлови булеварди. Недоволството
Коментари Харесай

Пътни строители блокираха възлови булеварди в столицата

Пътни строители стачкуват в столицата и блокираха основни булеварди. Недоволството им беше пред Народното събрание и под прозорците на Министерския съвет.

Демонстрантите направиха шествие до президентството и Министерски съвет.

Според протестиращите заетостта им ще падне фрапантно, тъй като се понижават парите за пътни поправки.

Имаше и представители на компаниите, които строят първите три лота на Автомагистрала „ Хемус “, за които се допуска, че няма закъснение. Те настояват, че има такова и не са получавали заплати.

Цветелин Симеонов, който е багерист от " Автомагистрали Хемус " АД съобщи, че строителството е спряно на лот 1, тъй като са останали малко хора.

„ Бяхме над 400 индивида, не остана никой. Не се строи. Спряха всичко. Три заплати имаме да взимаме “, изясни Симеонов.

„ Проблемите са доста при нас при строителството и просто по този начин въобще някакви служащи стачкуват. Те може да не са удовлетворени от работодателите. Ние може да сме дали на работодателя – 100 милиона, пък той да не им заплаща заплати, с цел да излязат на митинги. Може пък да имаме отговорности към работодателя, в действителност да нямат пари за заплати “, сподели служебният министър на районното развиване. Виолета Комитова.

„ Да се разреши на АПИ да подписа тези анекси, с цел да станат договорите годни. Като заплащането по тези анекси да се случи на равни шпации в 5-годишен интервал, започвайки от 2022 година Това ще направи договорите изправни. Ще даде сигурност на компаниите, че ще им бъде платено и в случай че им трябват още средства, те против това ще могат да се банкират “ съобщи служебният министър на финансите Асен Василев.

Част от служащите в митинга бяха част от компании, в които няма закъснение на заплатите, само че стачкуваха против политиката на страната, в която, съгласно тях, има орязване на парите за пътища. Те считат, че по този начин ще намалее заетостта и няма да могат да поддържат пътната инфраструктура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР