Пътни строители отново се вдигнаха на протест на пъпа на

...
Пътни строители отново се вдигнаха на протест на пъпа на
Коментари Харесай

Пътни строители се вдигнаха на нов протест на пъпа на София

Пътни строители още веднъж се подвигнаха на митинг на пъпа на София, макар обвиняванията против тях, че са нахъсвани за тези си дейности от някогашните ръководещи от ГЕРБ. Този път те няма да блокират пътни артерии из страната, а вместо това недоволството се придвижи пред Министерството на районното развиване и благоустройството.

Над 800 милиона лв., които са заработени, би трябвало да бъдат разплатени. Повечето служащи получават към този момент втори, трети, четвърти месец минимални трудови хонорари, едвам могат да претърпяват “, съобщи Георги Златев от Браншова Камара „ Пътища “. По думите му, в случай че не се откри решение на тази обстановка, се планува митингите да продължат.

Напрежението в бранша продължава, макар че предходната седмица беше образувана експертна работна група, която трябваше да позволи проблемите. Това обаче не се случи. Представители на бранша организираха срещи с премиера, с президента, както и с отрасловия министър Виолета Комитова. Те проведоха и два други митинга.

„ Управителният съвет на Българска Браншова Камара „ Пътища “ към този момент пет месеца търси опцията за разговор с държавните институции, поради пренебрегването на настоящите, изцяло законни контракти за настоящ ремонт и поддръжка на републиканска пътна мрежа. Изразихме позицията си по време на два национални митинга, организирахме срещи с президента, Румен Радев, както и с министър ръководителя Стефан Янев. Участвахме в основана от премиера работна група, с цел да намерим уместно решение на зародилата обстановка, само че резултат до този миг няма “, стимулират дейностите си от браншовата организация. Преди дни след поредна среща на строителите беше дадено, че ще получат 9 млн. за заплати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР