Пътни строители от Монтана протестираха в града и блокираха за

...
Пътни строители от Монтана протестираха в града и блокираха за
Коментари Харесай

Пътни строители протестираха и в Монтана

Пътни строители от Монтана стачкуваха в града и блокираха за към час по обяд придвижването по Околовръстния път на града със строителни камиони.

Строителите оповестиха, че се причисляват към националния митинг, проведен от Българска браншова камара „ Пътища “. Управителят на огромна пътностроителна компания от района Тони Петров съобщи, че от 10 месеца не са получавани пари за пътно поддържане.

Той посочи, че компаниите упорстват да им бъде платено на 100 % а не на 50, защото когато се чисти Петрохан се чисти целия сняг, а не половината, когато има две дупки се запълват и двете, а освен едната.

„ Искаме парите, които сме си изработили, единствено за зимно поддържане компанията чака пет милиона за област Монтана и шест милиона за област Враца “, разгласи Петров. Той заяви, че за разчистване на републиканската пътна мрежа в област Монтана през зимата са нужни 120-150 машини.
"
Това значи толкоз водачи и спомагателни експерти. Как да се разплащаме с тях и да поддържаме машините, като не получаваме пари ", попита Петров. При повдигането на блокадата пътните строители обявиха, че остават в подготвеност за нови митинги, в случай че настояванията им не бъдат задоволени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР