Пътни полицаи установиха 45-годишен да управлява електрическа тротинетка под въздействие

...
Пътни полицаи установиха 45-годишен да управлява електрическа тротинетка под въздействие
Коментари Харесай

Втори случай на дрогиран водач на електрическа тротинетка в Силистра

Пътни служители на реда откриха 45-годишен да ръководи електрическа тротинетка под влияние на канабис, а у него откриха 2.4 грама от същата дрога. Вчера към 17:30 часа по ул. „ Симеон Велики “, забелязвайки несъответстващото държание на мъжа, полицейските чиновници му подали знак за прекъсване. Той не се подчинил, държал се нападателно и това наложило за задържането му да бъдат употребявани помощни средства – белезници. Тестът с техническо средство за приложимост на дрога дал позитивен резултат за канабис, а при осъществения персонален обиск у него били открити 2.4 грама от същата дрога.

За ръководство на пътно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози на мъжа е формиран акт, а за притежанието на опиати е формирано досъдебно произвеждане. Мъжът е арестуван в полицейския арест за период до 24 часа.

Това е втори сходен случай, откакто през юли т.г. различен 32-годишен бе засечен да ръководи електрическа тротинетка под влияние на амфетамин и канабис по пътя сред село Айдемир и Силистра.

От бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР-Силистра напомнят, че според чл.5, ал.3, т. 1 от Закона за придвижване по пътищата на лидера на пътно транспортно средство е неразрешено да го ръководи с централизация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР