Пътни полицаи правят проверки с изтекли служебни карти. Това става

...
Пътни полицаи правят проверки с изтекли служебни карти. Това става
Коментари Харесай

Защо пътни полицаи проверяват с изтекли карти?

Пътни служители на реда вършат инспекции с изтекли служебни карти. Това излиза наяве от сигнал на Михаил Душев , който в профила си във Фейсбук разгласява видео.
 
Спират го служители на реда, той желае картите им и се оказват с изтекла през 2016 година годност. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се усъмни в достоверността на сниманото видео.
 
„ Аз не се заяждам, а си диря правата. Неочаквано за мен този клип закупи такава известност ”, сподели пред NOVA Михаил Душев. След инспекцията не му е формиран акт.
 
„ Става въпрос за непознаване на нормативната уредба. В случая няма никакво нарушаване. Тези холограмни стикери са контролни и не валидират картата ”, изясни Галентин Грозев, ръководител на синдиката Алианс " Сигурност ” към Министерство на вътрешните работи.
 
Всичко е обвързвано с казуса за недофинансирането на Министерство на вътрешните работи и с непрекъснатите опити на страната да реорганизира обществения пакет и материалното застраховане на ведомството. След поредност от митинги предходната година държавното управление отпусна средства и се заплатиха пари за униформи. Тези карти трябваше да следват развиването на длъжностите и на класификатора на длъжностите в Министерство на вътрешните работи. Промените в закона са толкоз чести, че наредбите не могат да догонят измененията в Народно събрание. До огромна степен считам, че това е казусът ”, разяснява Грозев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР