Пътната полиция към Областната дирекция на МВР в Монтана започва

...
Пътната полиция към Областната дирекция на МВР в Монтана започва
Коментари Харесай

Полицията поставя свои постове на пътя към прохода Петрохан, за да не се допуснат тирове и коли с износени гуми

Пътната полиция към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана стартира 24-часови наряди на пътя към прохода Петрохан, с цел да не се позволява прекосяване на тежкотоварни камиони, които, макар наложената възбрана, потеглят по шосето в Стара планина и постоянно закъсват, с което блокират придвижването, оповестиха за Българска телеграфна агенция от полицейската дирекция.

През последните пет дни, когато на Петрохан падна към метър сняг, в полицията са постъпили 14 сигнала за блокирано придвижване. Причините за това са били разнообразни – навявания, на сняг на шосето, лавини и закъсали коли. Въпреки наложената възбрана, някои водачи на камиони потеглят към прохода, който се намира на 1760 метра височина и е най-прекия път от София към областите Монтана и Видин, закъсват по пътя и го блокират. В някои случаи пътят се блокира и от закъсали леки коли, тръгнали към прохода с износени гуми.

От полицията оповестиха, че санкцията за водачи на камиони, тръгнали през Петрохан, е 300 лв. и лишаване на шофьорската брошура за един месец. Глобата за износени гуми с грайфер 4 милиметра или по-малък е 50 лв..

Макар да е позволено да се кара с летни гуми с огромен грайфер, практиката демонстрира, че с рухването на сняг в Петрохан тези коли доста постоянно закъсват, оповестиха от полицейската дирекция в Монтана.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР