Пътната отсечка между Благоевград и Симитли, позната на много от

...
Пътната отсечка между Благоевград и Симитли, позната на много от
Коментари Харесай

Карайте внимателно: Пътят Симитли - Благоевград е сред най-опасните у нас

Пътната права сред Благоевград и Симитли, позната на доста от водачите, които пътуват за Гърция, още веднъж се трансформира в рискова, изключително в пиковите моменти. Това сочат данните на автомобилните специалисти в района.

70% от злополуките в района от началото на летния сезон са станали точно там. Отсечката остава най-опасната в района, като за последните два месеца са станали над 5 пътнотранспортни катастрофи, множеството с тежкотоварни камиони

" В тази права има два фактора - единият е индивидуален от водача, вторият е справедлив - че пътят не е изработен както би трябвало. Пътят би трябвало да е по-изправен. При завой от 70-80 градуса, водачите на камиони като идват с 40 тона маса, центробежната маса ги изхвърля ", изясни Асен Машев, дълготраен водач на тежкотоварен камион, предава Българска национална телевизия

Посочи, че би трябвало да има полиция, която да стои на правата изключително в пиковите часове, с цел да накара водачите да карат съгласно. А на пътя - да се слагат изкуствени трудности, които да лимитират на скоростта.

Пътният специалист Георги Бързаков също съобщи, че би трябвало да има повече полицейски патрули, а водачите да бъдат по-внимателни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР